Медики США заявили про катастрофічну нестачу в країні засобів захисту

Медики США заявили про катастрофічну нестачу в країні засобів захисту

Фото: Associated Press

Країна стала лідером серед поширення коронавірусу, тож медики змушені просити про захист.

Кількість загиблих від коронавірусу в США перевищила 5 тисяч, хворих - 215 тисяч,  медики стурбовані, що у країні закінчуються державні запаси захисних засобів, йдеться в ТСН.Ранок.

13 тисяч медиків з усієї країни пишуть відкритого листа до Конгресу, просять про захист. Але приватний сектор теж продає маски тим, хто платить більше, незважаючи на всі застереження, а адміністрації штатів змушені конкурувати між собою і скуповують необхідне.

Цілком можливо, що найближчим часом до штатів-осередків коронавірусу заборонять літати і їздити потягом, про це на останній пресконференції говорив Дональд Трамп. «Закривати абслютно усі перельоти країною - це дуже, дуже, дуже грубе рішення. Але ми думаємо про центри епідемії. Те ж саме про потяги. Це дуже серйозне рішення, ми думаємо над цим», - заявив президент США.

Що чимдалі сильніше дивує американську пресу - це набагато менші порівняно зі Штатами, цифри захворювань і смертності в Китаї, звідки епідемія розлетілася світом. Видання Вloomberg, посилаючись на три джерела з американської розвідки, розказує про засекречену доповідь, направлену президенту. В якій йдеться про те, що китайці свідомо занижували кількість випадків коронавірусу в країні. Китайське посольство поки не відповіло на прохання прокоментувати цю інформацію. «Твердження, що в Сполучених Штатах більше загиблих через коронавірус, ніж у Китаї - неправдиве. Не коментуючи жодної таємної інформації, скажу одне: китайська комуністична партія брехала, бреше і буде брехати про коронавірус, аби захистити свій режим», - заявив сенатор-республіканець з Небраски Бен Сасс.

Китай - не єдина держава в світі, яку підозрюють у заниженні цифр хворих на коронавірус і загиблих через нього. Чиновники називають серед інших - Іран, Росію, Індонезію, Саудівську Аравію, Єгипет і звісно, Північну Корею, де досі за офіційною інформацією немає жодного хворого на коронавірус. «В нашій країні усі антиепідемічні організації і органзації з охорони здоров'я перевіряли усіх людей з високою температурою і вживали запобіжних заходів, досі у жодного пацієнта з респіраторними симптомами не було виявлено коронавірусу, лише звичайна застуда», - заявив санлікар країни.

Американські газети та телеканали передруковують фотографії китайської агенції Цяйсінь з Уханя - там, як вона твердить, лише в один крематорій за два дні завезли 5 тисяч урн. З цього журналісти роблять висновок: смертність у провінції, звідки світом і пішов ширитися вірус, насправді набагато вища.

Українське посольство у США попросило в Ілона Маска апарати ШВЛ

Українське посольство у США попросило в Ілона Маска апарати ШВЛ

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація