Медведєв заговорив про скасування російського ембарго на продукти з Європи

Медведєв заговорив про скасування російського ембарго на продукти з Європи

Медведєв дав зрозуміти, що Росія планує в майбутньому відмовитися від харчового ембарго / Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Росії заявив, що санкції на імпортну їжу не будуть вічними.

Заборона ввезення до Росії продуктів із країн Заходу не буде вічною. На цьому наголосив під час засідання урядової комісії з імпортозаміщення прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, інформує УНІАН.

Посадовець наголосив на тому, що російське сільське господарство отримало "потужний стимул у зв'язку з введенням так званих відповідних обмежувальних заходів", аби забезпечити країну необхідними харчами. І одночасно з цим визнав, що повністю замістити імпорт поки що не вдається.

"За деякими товарними групами на це буде потрібно кілька років", - сказав Медведєв, додавши при цьому, що дефіциту м'яса, молока, овочів і фруктів у Росії немає.

Російський прем'єр закликав виробників скористатися шансом розширити свою присутність на ринку.

"Тим більше що ми з вами розуміємо: обмеження важливі, вони продовжені на рік, але вони не будуть нескінченними. І цією паузою потрібно скористатися всім – і державі, і самим аграріям", - заохотив підлеглих Медведєв.

У серпні Росія ще на рік ввела санкції на продукти із Заходу. Список товарів було опубліковано в інтернеті. Це рішення розглядається як відповідь на санкції країн Заходу, котрими той карає РФ за агресію супроти України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація