"Було б бажання". Медведєв виступив із заявою щодо ціни на газ після обрання Зеленського президентом України

"Було б бажання". Медведєв виступив із заявою щодо ціни на газ після обрання Зеленського президентом України

Фото: Associated Press

Пропозиція актуальна і для нової влади, заявив він.

Кремль не змінить свою позицію щодо цін на газ  навіть після зміни влади в Україні.

Про це заявив російський прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв після Євразійської міжурядової ради, пише ТАСС.

Пропозиції щодо вартості палива Росія зробила під час зустрічі у Москві з екс-кандидатом у президенти України від "Опозиційної платформи - За життя" Юрієм Бойком і Віктором Медведчуком. Тоді сторони домовилися, що за умови відновлення прямих поставок російського газу, його ціна для українців знизиться на чверть.



"Ми нічого не змінюємо у своїй позиції. Справа не в тому, хто переміг - це вибір українського народу. Справа в тому, як далі працювати чи, навпаки, не працювати", - сказав він. "Всі ті пропозиції, які було зроблено під час спілкування за моєї участі та нашими колегами з України, вони, природно, можуть бути застосовані і до нової влади. Як кажуть, було б бажання", - додав Медведєв.

 

Нагадаємо, 22 березня, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв прийняв у своїй резиденції в Москві Юрія Бойка і кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука. За результатами зустрічі під час брифінгу Медведчук заявив, що Росія розглядає можливість "зниження" ціни на газ для України на 25%. У "Нафтогазі" скептично поставились до заявлених "знижок", адже за чинним контрактом, зміненим арбітражем, РФ має вже продавати газ на 48% дешевше.

На засіданні Кабміну 27 березня генпрокурор України Юрій Луценко запевнив, що проти Бойка і Медведчука буде відкрито кримінальне провадження за незаконний перетин кордону з РФ. А Гройсман доручив перевірити, чи не було порушень у дотриманні правила аероруху. У політсилі Медведчука пояснюють всі необхідні митні та прикордонні процедури були дотримані.

3 квітня Кабінет міністрів України заборонив нерегулярні авіарейси між Україною та державою-агресором Росією через "вояж" Бойка та Медведчука.

Гройсман сподівається, що зниження цін на газ з 1 травня не останнє

Гройсман сподівається, що зниження цін на газ з 1 травня не останнє

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація