Мексику знову вразив сильний землетрус: хаос у столиці та більше 200 загиблих

Країна ще не встигла оговтатися від попереднього удару стихії на початку осені.

19 вересня Мексику знову вразив потужний землетрус: рятувальники шукали під завалами вцілілих людей всю ніч. За останніми данними влади стихія вбила 216 людей.

Президент Енріке Пенья Ніето повідомив, що було виявлено 22 тіла в завалах початкової школи в Мехіко (20 - діти, двоє, - дорослі). Щонайменше 30 дітей і вісьмох дорослих ще шукають.

Фото: ТСН.ua

Магнітуду фахівці визначили з позначкою 7,1. За даними Геологічної служби США, епіцентр був розташований в центральному штаті Пуебла на глибині 51 км.

Одне з найбільш густонаселених міст світу - 20-мільйонний Мехіко - занурився в хаос через землетрус. Додолу падали розбиті вікна, а тисячі людей вибігали на вулиці. Система громадського транспорту тимчасово припинила роботу.

Мільйони людей не мали електрики до ранку середи. Жителів закликали не курити на вулицях, оскільки газова магістраль могла бути розірвана. У мерії повідомили про зруйновані або сильно пошкоджені будівлі у 44 локаціях.

 

Рятувальники, солдати й тисячі волонтерів, серед яких й студенти, з лопатами й голіруч розбирають завали.

7 вересня країну охопив землетрус магнітудою 8,1. Тоді загинуло більше 90 людей, стихія також завдала великих матеріальних збитків країні.

У Мексиці повідомляють про збільшення кількості загиблих внаслідок землетрусу

У Мексиці повідомляють про збільшення кількості загиблих внаслідок землетрусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація