"Меморіалів не буде": Лукашенко заявив про можливість початку громадянської війни в Білорусі

"Меморіалів не буде": Лукашенко заявив про можливість початку громадянської війни в Білорусі

Фото: Associated Press

Він також запевнив, що силовики не розтрощили меморіал, а "обережно вивезли" його на кладовище.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив про можливість початку в країні громадянської війни на тлі створення протестувальниками меморіалу в пам'ять про загиблого внаслідок побиття активіста Романа Бондаренка.

Відповідну заяву він озвучив під час засідання щодо питань зовнішньої політики у вівторок, 17 листопада, повідомляє БЕЛТА.

Білоруський очільник вважає меморіал схожим на "кладовище" і заявляє, що у такий спосіб демонстранти намагаються "чинити психологічний вплив на населення".

"Навіщо в Мінську створювати меморіали у вигляді кладовищ? - обурився Лукашенко. - У людини, яка проходить повз кладовище в чудовому, прекрасному Мінську, який буде психологічний настрій, ще й на тлі паніки від пандемії?"

Голова держави впевнений, що подібні "пункти протистояння" в подальшому можуть стати місцем початку громадянської війни.

"Це головна мета - якщо нічого не виходить, як вони пишуть, мирно, значить, треба влаштувати громадянську війну, - висловився президент. - Меморіалів, про які постійно заявляють, як майбутнього громадянської війни в Мінську теж не буде".

Він також прокоментував розтрощення силовиками створеного у пам'ять про загиблого Бондаренка меморіалу. "Ми обережно вивезли ці меморіали туди, де вони повинні бути, - на кладовище. Щоб люди бачили, що ми не варвари", - сказав Лукашенко. 

Нагадаємо, що меморіал рознесли у неділю, 15 листопада, під час розгону протестувальників на так званій "Площі змін". Правоохоронці взяли демонстрантів в кільце та жорстко розігнали акцію. Чутно було звуки розбитих лампадок

31-річний активіст Роман Бондаренко помер у лікарні Мінська після того, як його жорстоко побили невідомі в цивільному і балаклавах, які прийшли знімати біло-червоно-білі стрічки. 

Мінські силовики розтрощили меморіал, який створили протестувальники на честь загиблого Бондаренка

Мінські силовики розтрощили меморіал, який створили протестувальники на честь загиблого Бондаренка

Повʼязані теми:

Наступна публікація