Меркель до кінця червня повинна вирішити питання з мігрантами, їй загрожує відставка

Меркель до кінця червня повинна вирішити питання з мігрантами, їй загрожує відставка

Фото: Reuters

Голова німецького МВС збирається з липня припинити впускати мігрантів до країни.

Очільник Міністерства внутрішніх справ Німеччини та лідер партії ХСС Горст Зеегофер очікує від канцлера країни Ангели Меркель вирішення питання з мігрантами в ЄС на саміті 28-29 червня, інакше він планує з липня перекрити для них німецькі кордони.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Саміт ЄС наприкінці червня нарешті має дійти рішень, які визнають навантаження Німеччини в міграційній політиці та забезпечать дієвий захист зовнішніх кордонів ЄС і чесний розподіл людей з правом на перебування, як і швидку депортацію людей без права перебування», - написав Зеегофер у колонці для видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За його словами, він як очільник МВС повинен мати право перекривати кордони країни в разі необхідності. Сама ж Меркель не хоче йти на такі рішучі кроки, не погодивши їх з іншими партнерами по Європейському союзу, через що всередині її уряду стався розкол, що може призвести до розпаду коаліції.

Зеегофер планує розвертати на кордоні мігрантів, які не мають документів, або якщо вони вже зареєстровані в інших країнах. Таким чином, від величезної кількості мігрантів можуть постраждати Італія та Греція, до яких вони найчастіше і прибувають через Середземне море.

У разі якщо Меркель не вдасться домовитися, а Зеегофер таки здійснить те, що задумає, то це стане ударом для канцлера Німеччини, яка звикла мати останнє слово у питаннях внутрішньої та зовнішньої політики. У разі такої непокори, Меркель може звільнити очільника МВС, чим втратить голоси його партії ХСС, а отже і втратить у парламенті більшість. Це може призвести до розпаду і без того хиткої коаліції між блоком ХДС/ХСС та соціал-демократами, а в результаті – і до відставки самої Меркель.

Раніше у звіті Європейського офісу підтримки прохачів притулку повідомлялось, що протягом 2017 року кількість людей, які шукають притулок в ЄС зменшилась на 44%. Трьома основними країнами, звідки прибували біженці, залишалися Сирія (15%), Ірак (7%) і Афганістан (7%). Трохи менше - родом з Нігерії, Пакистану, Еритреї, Албанії, Бангладешу і Гвінеї. Найбільше заяв від біженців отримала Німеччина. Після неї – Італія та Франція.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація