Меркель назвала умови, за яких вакцинованим від коронавірусу, можуть надати привілеї

Меркель назвала умови, за яких вакцинованим від коронавірусу, можуть надати привілеї

Ангела Меркель / Фото: Associated Press

Сама Меркель поки не вакцинується від коронавірусу.

Німецька канцлерка Ангела Меркель наразі не підтримує ініціативу надання вакцинованим від коронавірусу певних привілеїв, але не виключила цього в майбутньому.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За її словами, вводити певні послаблення для вакцинованих можна тільки тоді, коли передусім велика кількість зробить щеплення, а інші будуть противитися цьому. Меркель каже, що зараз це неактуально, оскільки більшість людей ще не вакциновані.

"Але ми ще не досягли цієї стадії. Поки кількість вакцинованих значно менша, ніж тих, хто чекає на вакцину, держава повинна однаково ставитися до обох груп", - сказала вона. 

Крім того, Меркель заявила, що має бути науковий доказ того, що щеплені не передають коронавірус іншим громадянам.

Що стосується канцлерки, вона має намір вакцинуватися, коли настане її черга. Нині ж вона "дуже багато робить для запобігання інфікування".

"Спочатку слід вакцинувати людей літнього віку та людей з особливими захворюваннями, а також людей, які мають тісний контакт з інфікованими людьми. Я думаю, що правильно, крім особливо вразливих і літніх людей, спочатку запросити на вакцинацію групи населення, які не можуть зберігати дистанцію в своїй роботі. Вихователь в дитячому саду, учитель початкових класів не може цього зробити. Це ті люди, які повинні бути в черзі перед кимось на кшталт мене", - пояснила Меркель.

Вакцинація у Німеччині відбувається препаратами Pfizer/BioNTech  і Moderna. Також схвалили AstraZeneca, але вона поки не рекомендується громадянам, які старші за 65 років. 

Як повідомлялося, Німеччина подовжує обмеження на державному кордоні у зв'язку з пандемією COVID. Обмеження діятимуть ще до 3 березня.

Новини світу: у Німеччині щонайменше місяць не планують послаблення локдауну

Новини світу: у Німеччині щонайменше місяць не планують послаблення локдауну

Повʼязані теми:

Наступна публікація