Меркель не збирається бути посередником між Трампом і Путіним на G20

Меркель не збирається бути посередником між Трампом і Путіним на G20

Фото: Reuters

Канцлер зазначила, що йдеться про те, щоб зробити вклад у розв'язання проблем.

Канцлер ФРН Ангела Меркель не збирається виступати в ролі посередника між президентом США Дональдом Трампом і лідером Росії Володимиром Путіним в Гамбурзі.

Про це інформує Укрінформ.

"Ні... Моя роль полягає не в тому, щоб виступати посередником", - заявила Меркель.

Канцлер зазначила, що йдеться про те, щоб зробити вклад у розв'язання проблем. На її думку, "нормандський формат" є одним з таких вкладів. Глава німецького уряду нагадала також про велику проблему в Сирії.

Реакція на поведінку РФ та постачання зброї: результати візиту Трампа до Польщі

Реакція на поведінку РФ та постачання зброї: результати візиту Трампа до Польщі

Про можливості досягнення кліматичного консенсусу або конфронтації між 19 країнами і Трампом, канцлер зауважила, що поки не може давати прогнозів. "Цього я сьогодні сказати не можу. Ми все ще в переговорах. Є різні альтернативи, які будуть обговорені", - повідомила вона.

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко телефоном поспілкувався з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі і скоординували позиції щодо реалізації Мінських домовленостей під час підготовки до саміту G20 в Гамбурзі і, зокрема, зустрічі лідерів Німеччини і Франції з президентом Росії. Ангела Меркель запевнила Петра Порошенка, що під час зустрічі нічого про долю України без України вирішуватися не буде.

Лідери України та Німеччини підкреслили пріоритетність виконання ключових вимог безпеки Мінських домовленостей. Вони висловили занепокоєння за постійне порушення російськими бойовиками режиму припинення вогню.

Повʼязані теми:

Наступна публікація