Мей відхрестилася від ідеї чергового референдуму про незалежність Шотландії

Мей відхрестилася від ідеї чергового референдуму про незалежність Шотландії

Фото: Reuters

У вересні 2014 року в Шотландії вже проводили референдум про незалежність від Великобританії.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей вважає, що проведення нового референдуму про незалежність Шотландії було б несвоєчасним.

"Зараз не час для чергового референдуму про незалежність, який несе розбрат, в ньому немає потреби", - пише Інтерфакс з посиланням на британські ЗМІ.

Напередодні перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що визначиться з термінами проведення другого референдуму про незалежність регіону після того, як британський уряд точніше визначиться зі своїми діями в рамках виходу Великобританії з ЄС.

У вересні 2014 року в Шотландії вже проводили референдум про незалежність від Великобританії, і тоді прихильники незалежності програли. В кінці березня 2017 року парламент Шотландії проголосував за проведення другого референдуму.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз і Великобританія розпочали другий етап переговорів щодо виходу країни з числа учасників континентальної спільноти. Президент Європейської Ради Дональд Туск, однак, не виключав призупинення процесу виходу Великобританії зі складу ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація