"Ми не хочемо, як у Парижі": Путін нажахав Росію наслідками мітингів

"Ми не хочемо, як у Парижі": Путін нажахав Росію наслідками мітингів

Фото: Reuters

Тепер голова РФ лякає росіян не Україною, а Францією

Президент Росії Володимир Путін згадав про заворушення у Парижі, коментуючи можливе коригування закону про мітинги. Про це він заявив на засіданні Ради з прав людини 11 грудня, передає агентство "РИА Новости".

"Чому ні? Треба тільки подумати, ухвалити рішення. Подивитися на можливість якихось коригувань в законі цілком можливо, чому ні?", - сказав Путін про ймовірні зміни у законі.

На засіданні виступив голова Ради при президенті з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайло Федотов, який зазначив, що арешт правозахисника Льва Пономарьова диктує необхідність реформи чинного закону "Про мітинги".

"Арешт 77-річного Льва Пономарьова ставить питання про необхідність вдосконалення законодавства про мітинги і демонстрації і формування культури свободи зібрань - без знущальних відмов у погодженні, без невідомих козацьких нагайок, без провокацій з боку організаторів", - підкреслив він.

Своєю чергою, російський президент сказав, що йому важко ставити під сумнів справедливість рішення двох судів, які призначили адміністративний арешт Пономарьова.  Але пообіцяв, що попросить генпрокурора Юрія Чайку "подивитися уважніше" на обставини справи правозахисника.

"Ми ж не хочемо, щоб у нас були події, схожі на Париж, де розбирають бруківку і палять все повністю, і країна занурюється в умови надзвичайного стану", - налякав Путін росіян.

Зазначимо, ще у 2017 році Путін розповідав про "жахливі" події в Україні.

"Ось ви вийшли під гаслом "Проти всіх". Це що, позитивне гасло? Ви що пропонуєте? Ви що, хочете, щоб у нас, як в Україні, вулицями бігали такі ось, як Саакашвілі? Більшість росіян не хоче перевороту. І цього не буде", - сказав він тоді.

Нагадаємо, протести проти підвищення цін на пальне розпочались у Франції кілька тижнів тому. В них вже загинули троє людей, ще понад 750 осіб отримали тілесні ушкодження. Попри масові протести уряд Франції довго дотримувався свого плану щодо подальшого підвищення акцизів на пальне. Згодом стало відомо, що у Франції призупинять рішення про підвищення податку на пальне. 

Пізніше протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на пальне переросли в масштабне силове протистояння з владою, котра протягом суботи затримала на вулицях Парижа сотні мітингувальників.

У заворушеннях помітили "російський слід". Мітингувальники розгортали у Парижі прапор "ДНР" та потрощили табличку на будівлі Культурно-інформаційного центру при посольстві України.

У Парижі тимчасово закривають Ейфелеву вежу та Лувр через акції водіїв, обурених цінами на пальне

У Парижі тимчасово закривають Ейфелеву вежу та Лувр через акції водіїв, обурених цінами на пальне

Повʼязані теми:

Наступна публікація