"Ми просто мучимося!": понад 200 українських туристів цілий день не можуть вилетіти з Хургади

"Ми просто мучимося!": понад 200 українських туристів цілий день не можуть вилетіти з Хургади

Фото: ТСН.ua

Коли буде вирішено проблеми з літаком, туроператор сказати не може.

Понад 200 українських відпочивальників застрягли у єгипетському курортному місті Хургада. Вони не можуть вилетіти до Львова з ранку 28 липня.

Про це ТСН.ua розповіла одна із туристок Тетяна.

За її словами, літак з відпочивальниками мав вилетіти о 7:20 ранку за місцевим часом (8:20 за Києвом), але авіалайнер зламався.

Туроператори чи турмахінатори? Чому українські туристи не можуть вилетіти ні на відпочинок, ні додому

Туроператори чи турмахінатори? Чому українські туристи не можуть вилетіти ні на відпочинок, ні додому

"Нам сказали, що здулося колесо і воно потребує заміни. Його пообіцяли привезти з Києва, але літак з Києва також не прилетів. Нас протримали в літаку годину, пізніше сказали виходити і забирати свої речі. Дві години тримали без води, без їжі у багажному відділенні аеропорту, потім люди підняли скандал і нас відвезли у готель", - розповіла Тетяна.

Відпочивальниця каже, що застряглим туристам лише раз дали пообідати і пообіцяли на 11-у годину відвезти до аеропорту. У зазначений час пасажири літака зібралися у вестибюлі готелю, але за ними ніхто не приїхав.

"Нам сказали, що незрозуміло, коли буде літак – завтра чи післязавтра. Ми дзвонили у посольство, на гарячу лінію туроператора "Join Up!", але відповіді нема… 220 людей, багато вагітних, дітей. Ми просто мучимося! Сидимо у вестибюлі – хто на підлозі, хто де. Без води, без грошей, бо вже кінець відпочинку", - розповідає Тетяна.

Відпочивальники чекають на літак у вестибюлі готелю. / Фото: ТСН.ua

"Оператор "Join Up!" нам сказав, що це не його проблеми, а проблеми перевізника. А хлопці (пілоти цього літака, вони також з нами у готелі) сказали, що їхньої вини немає, що нас повинен заселити туроператор. Ми його не випускаємо з готелю, тримаємо у "заручниках", бо він хоче тікати", - додала туристка.

Тетяна каже, що відпочивальники налаштовані рішуче. Вони хочуть, щоб цей інцидент набув розголосу і обіцяють позиватися до туроператора.

У прес-службі "Join Up!" ТСН.ua підтвердили проблеми із затримкою рейсу.

"Рейс затримано з причини пробиття шасі у літаку, відповідно, це займає багато часу, щоб замінити колесо, усунути цю технічну несправність. Туристам було надано проживання і харчування", - повідомили у компанії.

Коли буде вирішено проблеми з літаком, у "Join Up!" не можуть сказати.

Зіпсовані відпустки та хаос в аеропортах. Як влада боротиметься з проблемними туроператорами

Зіпсовані відпустки та хаос в аеропортах. Як влада боротиметься з проблемними туроператорами

Нагадаємо, на початку липня більше тисячі українських туристів застрягли в Тунісі, Грузії, Албанії. Усі вони мали вчасно повернутися додому літаками однієї авіакомпанії. Проте там заявили, що причиною затримок є невиплата коштів туристичним оператором. З іспанської Мальорки українці не могли вилетіти через "технічні несправності". Зрештою 3 липня міністр інфраструктури Володимир Омелян відзвітував про повернення додому всіх українців

Тим часом у Міністерстві економіки і торгівлі оприлюднили пам’ятку для українців, які планують скористатися послугами туроператорів чи турагентів. У відомстві громадян закликають бути уважним під час укладання договору на туристичне обслуговування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація