"Ми розглядаємо всі варіанти дій для стабілізації на корейському півострові" – віце-президент США Пенс

"Ми розглядаємо всі варіанти дій для стабілізації на корейському півострові" – віце-президент США Пенс

Пенс оглядає демілітаризовану зону між Південною Кореєю і КНДР / Фото: Reuters

Віце-президент США вкотре наголосив, що політика "стратегічного терпіння" щодо КНДР завершилася.

Віце-президент США Майк Пенс, перебуваючи із візитом у Південній Кореї вкотре наголосив, що політика "стратегічного терпіння" щодо КНДР з боку Штатів завершилася.

Про це Пенс заявив 17 квітня під час відвідування Демілітаризованої зони (ДМЗ), яка є фактичним кордоном між Південною Кореєю і КНДР, передає Reuters.

За його словами, США рішуче налаштовані на те, щоб забезпечити безпеку на Корейському півострові "мирними засобами, шляхом переговорів".

"Тим не менш розглядаються всі варіанти дій для досягнення мети і забезпечення стабільності народу цієї країни (Південної Кореї, — ред.)", — сказав віце-президент США.

Як він запевнив, союзницькі зобов'язання Вашингтона перед Сеулом "непорушні". Америка прагне до миру, але вона "завжди домагалася миру за допомогою сили", заявив Пенс, який перебуває в турне країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Він зазначив, що стосовно ракетно-ядерної проблеми КНДР "ера" стратегічного терпіння "закінчилася".
Крім того, як підтвердив Пенс, США розраховують, що Китай стане "робити більше" з метою подолання кризи на Корейському півострові.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон і Пекін спільно працюють над врегулюванням ситуації щодо ядерної програми КНДР.

Радник з національної безпеки США Герберт Раймонд МакМастер заявив, що зараз вже існує консенсус, в тому числі і з Китаєм, про те, що подальші ракетні випробування Північної Кореї не можна терпіти.

16 квітня, після масштабного параду і на тлі загострення відносин з США Північна Корея спробувала провести чергове випробування ракети, але її пуск виявився невдалим, про що повідомили південнокорейські військові. В той же час сама КНДР, як зазначають ЗМІ, не звітувала про недільному запуску ракети.

Президенту США Дональду Трампу і його військовій команді доповіли про невдалий запуск ракети КНДР, але Трамп не прокоментував цей інцидент.

Reuters з посиланням на американського чиновника повідомило, що КНДР, з високою часткою ймовірності, запустила не міжконтинентальну балістичну ракету. Однак, в той же час, визначення типу ракети все ще в процесі.

Південна Корея пообіцяла "рішуче відповісти на "провокації" з боку Північної Кореї. Про це заявив міністр оборони Республіки Корея Кім Гванджин.

Конфлікт між США та КНДР: до чого могло призвести брязкання зброєю

Конфлікт між США та КНДР: до чого могло призвести брязкання зброєю

Повʼязані теми:

Наступна публікація