"Ми сильні, як ніколи": Гуайдо повернувся до Венесуели і очолив мітинг проти Мадуро

"Ми сильні, як ніколи": Гуайдо повернувся до Венесуели і очолив мітинг проти Мадуро

Фото: Associated Press

Влада ніяк не відреагувала на переміщення опозиціонера.

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо повернувся до столиці країни міста Каракас. На одній із площ він виступив перед своїми прихильниками, яких зібралося кілька тисяч.

Люди зустріли Гуайдо вигуками та оплесками, а він пообіцяв продовження боротьби за усунення від влади президента Ніколаса Мадуро. "Ми сильні, як ніколи", - заявив Гуайдо.

Силовики з Венесуели катували десятки людей, які не підтримують Мадуро - Amnesty International

Силовики з Венесуели катували десятки людей, які не підтримують Мадуро - Amnesty International

Офіційна влада ніяк не перешкоджала пересуванням опозиціонера, котрий прилетів міжнародним рейсом у місцевий аеропорт. Більше того, латиноамериканські ЗМІ оприлюднили фотографії, нібито зроблені пасажирами того ж рейсу. На світлинах зображено, як Гуайдо крокує від літака червоною доріжкою, а його зустрічають люди у військовій та поліцейській формі. Також відомо, що в аеропорт завітали посли кількох європейських країн, які визнали Гуайдо тимчасовим президентом країни.

Гуайдо прилетів з еквадорського міста Салінаса, однак про більш точній маршруті венесуельського опозиціонера поки нічого невідомо. У лютому опозиціонер, всупереч забороні суду залишати країну, перетнув кордон і вирушив до Колумбії. Пізніше він провів зустрічі з президентами Колумбії, Чилі, Парагваю, а також главою Організації американських держав.

Раніше повідомлялося, що очільнику опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуану Гуайдо, який оголосив себе виконувачем обов’язків президента країни, погрожують арештом у разі спроби повернутись до країни.

Хто визнав Мадуро президентом Венесуели. Інфографіка / Фото: ТСН
Хто визнав Гуайдо президентом Венесуели. Інфографіка (оновлено)

Повʼязані теми:

Наступна публікація