"Ми ведемо війну". Фрімен звинуватив "шпигуна Путіна" в пропаганді та брехні

"Ми ведемо війну". Фрімен звинуватив "шпигуна Путіна" в пропаганді та брехні

Фото: скриншот з відео

Він зауважив, що США мають розслідувати втручання РФ у президентські вибори.

Оскароносний американський актор та режисер Морган Фрімен звинуватив Росію в кібератаках та поширенні пропаганди у ролику, знятому для проекту Committee to Investigate Russia (Комітет з розслідувань Росії).

"На нас напали. Ми ведемо війну. Уявіть собі такий кіносценарій: екс-шпигун КДБ, розгніваний розпадом країни, планує помститися. Скориставшись хаосом, він будує кар'єру у пострадянській Росії та стає президентом. Він встановлює авторитарний режим і кидає оком на свого заклятого ворога – США. І як справжній агент КДБ він використовує кібервійська, щоби атакувати демократії по всьому світу. Він використовує соцмережі для поширення пропаганди і брехні. Він переконує людей у демократичних спільнотах не вірити ані ЗМІ, ані політикам, ані сусідам. І він перемагає. Цей шпигун – Володимир Путін. І це не кіносценарій", - зазначив актор.

Він наголосив, що влада США має зайнятися розслідуванням втручання Росії у вибори президента в 2016 році.

"Наш президент має відверто з ним поговорити і сказати нам правду. Нам потрібно, щоби він сів в Овальному кабінеті і сказав: "Дорогі американці, під час останніх виборів нас атакував російський уряд. Я закликав Конгрес та спецслужби використати усі можливі ресурси для проведення ретельного розслідування, щоби з'ясувати, як це насправді сталося", - заявив Фрімен.

Він зауважив, що "вільний світ" розраховує на лідерство США.

"241 рік наша демократія була прикладом та джерелом натхнення для всього світу. Ми заборгували перед хоробрими людьми, які боролися та гинули, захищаючи нашу велику націю та рятуючи демократію. Заради наших майбутніх поколінь ми маємо продовжити боротьбу. Долучайтеся до комітету з розслідування Росії. Долучайтеся до нашої боротьби", - закликав голівудський актор.

Нагадаємо, в США зараз розслідують можливе втручання Росії у президентську виборчу кампанію 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація