Міцний мир в Україні і боротьба з бойовиками в Сирії. Про що говорили Путін і Трамп

Міцний мир в Україні і боротьба з бойовиками в Сирії. Про що говорили Путін і Трамп

Фото: Reuters

За даними Білого дому, бесіда Трампа і Путіна тривала "більше однієї години".

Лідери США і РФ Дональд Трамп і Володимир Путін в ході телефонної розмови домовились вивчити шляхи подальшого співробітництва в боротьбі з терористичними організаціями, в тому числі з "Ісламською державою", "Аль-Каїдою" і "Талібаном".

Про це повідомляє Білий дім.

Президенти обговорили необхідність міжнародного тиску на КНДР і шляхи забезпечення міцного миру в Україні.

"Президенти двох країн підтвердили важливість спільної боротьби з тероризмом на Близькому Сході і в Центральній Азії, і домовилися вивчити шляхи подальшого співробітництва в боротьбі з "ІД", "Аль-Каїдою", "Талібаном" та іншими терористичними організаціями", - йдеться в поширеному повідомленні Білого дому.

"Обидва президенти підкреслили важливість виконання резолюції РБ ООН 2254 і підтримки женевського процесу під егідою ООН з метою мирного вирішення сирійської громадянської війни, закінчення гуманітарної кризи, повернення сирійських біженців додому і забезпечення стабільної єдиної Сирії, вільної від зловмисного втручання і притулків терористів", - йдеться в повідомленні.

"Крім сирійського конфлікту, глави держав обговорили ситуацію на Корейському півострові і в Афганістані. Під час обговорення української кризи сторони підтвердили необхідність виконання Мінських угод", - повідомляє сайт Кремля.

За даними Білого дому, бесіда Трампа і Путіна тривала "більше однієї години".

Путін заявив, що Росія завершує військову операцію у Сирії

Путін заявив, що Росія завершує військову операцію у Сирії

Тим часом радники Трампа з національної безпеки підготували план щодо продажу та фінансуванні смертоносної зброї Україні на загальну суму майже 50 мільйонів доларів і закликають президента його підтримати. Про це з посиланням на джерела в Конгресі і Державному департаменті у вівторок повідомляє видання Los Angeles Times. У перелік рекомендованого озброєння входять протитанкові системи "Джавелин" та інше високотехнологічне обладнання. Раніше про існування такої рекомендації повідомив телеканал ABC.

Нагадаємо, Конгрес США затвердив бюджет на 2018 фінансовий рік і військової допомоги Україні на суму 350 мільйонів доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація