Мільйони британців підписались проти виходу Лондона зі складу ЄС

Мільйони британців підписались проти виходу Лондона зі складу ЄС

Фото: Associated Press

На сайті парламенту розмістили петицію.

Майже три мільйони британців підписали петицію з вимогою відмовитися від виходу Великої Британії з Європейського Союзу. Такі результати опівдні 22 березня. Збір підписів триває.

Петицію розмістили на сайті парламенту 21 березня. Через сотні тисяч заходів сайт кілька разів припиняв роботу, адже не міг впоратися з такою кількістю охочих залишити свій голос. "Британський уряд неодноразово заявляв, що вихід з Євросоюзу - це воля народу. Нам потрібно дати відсіч цій заяві, показавши те, як сильно народ підтримує збереження членства Великої Британії в ЄС", - написала організатор петиції Маргарет Анне Георгіаду.

Згідно з умовами порталу, уряд зобов'язаний дати відповідь на петицію, яку підписали не менше 10 тисяч громадян.  Парламент країни повинен розглянути ті петиції, які набрали більше 100 тисяч підписів.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мейкоментуючи збір підписів під петицією, заявила, сподівається на те, що британський парламент підтримає угоду по Brexit. "Деякі пропонували провести другий референдум. Я не думаю, що ви цього хочете. Я сама теж цього не хочу. Ми вже поставили вам це питання, і ви дали відповідь", - заявила вона.

Нагадаємо, що у Британії 23 червня 2016 року відбувся референдум. За вихід з Європейського Союзу проголосувало 51,9% осіб, проти – 48,1%. Днями лідери 27 країн ЄС схвалили на саміті відстрочку Brexit на підставі двох можливих сценаріїв: до 12 квітня або до 22 травня.

Тереза Мей домовилась з Євросоюзом щодо нових умов Brexit 

Тереза Мей домовилась з Євросоюзом щодо нових умов Brexit 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація