Міністр оборони Німеччини закликала Трампа визначитися: демократія чи Путін

Міністр оборони Німеччини закликала Трампа визначитися: демократія чи Путін

Фото: Getty Images

На думку урядовця, новообраному главі США не можна забувати про анексію Криму. 

Глава Міністерства оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн закликала переможця виборів президента у США Дональда Трампа зайняти більш жорстку позицію щодо Росії. Про це повідомляє Deutsche Welle.

За її словами, республіканець має обрати для себе, чи він хоче дотримуватися законів, чи налагоджувати "чоловічу дружбу" із російським президентом Володимиром Путіним.

"Трамп повинен чітко заявити, на якому він боці: на боці закону, світопорядку і демократії, або ж йому байдуже, і він налагоджує свого роду чоловічу дружбу", - заявила урядовець в ефірі німецького телеканалу ZDF.

Фон дер Ляєн додала, що під час розмов із Путіним не можна забувати ані про анексію Криму, ані про бомбардування Алеппо. Також вона закликала американського політика не ставитися до НАТО, як до бізнесу.

"Це не підприємство. Це не той випадок, коли можна сказати: "Минуле мене не хвилює, цінності, які ми представляємо, мені також не важливі, я подивлюся, скільки грошей я можу заробити і чи може вийти вигідна угода". Так не керують країною, і це не принцип НАТО ", - резюмувала вона.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 47,5% виборців. Виборники віддали достроково за республіканця 290 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,7% і 232 голоси виборників. Клінтон визнала свою поразку на виборах.

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація