Міністр-студент з антимігрантськими заявами. Себастьян Курц стане наймолодшим канцлером Австрії

Міністр-студент з антимігрантськими заявами. Себастьян Курц стане наймолодшим канцлером Австрії

Фото: Reuters

Партія, яку очолює політик, перемогла на виборах. Тепер він зобов'язаний сформувати уряд.

Донедавна наймолодшим політиком у світі, який обіймав найвищу державну посаду, був 39-річний президент Франції Еммануель Макрон. Та цей рекорд може незабаром побити 31-річний міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц: на парламентських виборах в Австрії, за попередніми підрахунками, перемагає його Австрійська народна партія (OEVP). Після офіційного оголошення результатів він може стати наймолодшим канцлером в історії Австрії. Політик досі немає вищої освіти та продовжує навчання в університеті.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Курц народився у Відні в сім'ї вчительки та інженера. Служив в армії та навчався на юридичному факультеті у Віденському університеті. Але залишив навчання через брак часу. 2013 року, коли йому було лише 27, очолив  міністерство іноземних справ. Таким чином став наймолодшим міністром за всю історію країни.

Себастьян досі немає вищої освіти / Фото: Reuters

Себастьян досі немає вищої освіти, а тому поновив навчання в університеті. ЗМІ у Австрії сумніваються, що студент–міністр зможе поєднувати навчання та роботу. Адже тепер Курц найімовірніше стане канцлером Австрії, тобто головною політичною фігурою країни, і роботи в нього стане ще більше.

Хоч Курц і молодий, але він не боїться критикувати старших колег, наприклад, федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель. Її він звинувачує у занадто "лояльному" ставленні до мігрантів і каже, що це призведе до нового напливу біженців. Через це його почали називати "АнтиМеркель".

Головні політичні обіцянки Курца - зменшити потік мігрантів, зменшити соцвиплати для них та решти іноземців. Він також виступає проти пропаганди мусульманства в Австрії і навіть пропонував закрити дитячі садки, у яких навчаються діти-мусульмани.

Хоч Курц і молодий, але він не боїться критикувати старших колег / Фото: Reuters

"Дитячі садки повині готувати дітей до школи, аби вони могли розмовляти німецькою та потім легко влитися в середовище. Але такі заклади відрізняють за етнічним та мовним принципом", - заявляв політик.

Про особисте життя  Себастьяна Курца відомо небагато. Він досі неодружений. Та лише іноді на публіці з’являється зі своєю дівчиною Сюзанною Тьєр. Майбутній канцлер хоч і харизматичний, але улюбленцем жінок його назвати важко. У привабливості він поступається своєму колезі - президенту Франції - Еммануелю Макрону. Принаймні,так кажуть європейські ЗМІ. За їхніми даними, мрією жінок називають якраз французького лідера.

Курц зі своєю дівчиною Сюзанною Тьєр / Фото: Reuters

Ще один молодий світовий політичний діяч, яким захоплюється уся жіноча аудиторія - 45-річний Джастін Трюдо, прем'єр–міністр Канади. Його називають найкрасивішим політиком в світі та порівнюють із принцом Еріком із діснеєвського мультика «Русалонька». Світові ЗМІ зазначають, що Трюдо, Макрон і тепер Курц - нові обличчя світової політики. Зухвалі та красиві, здатні кинуть виклик старорежимним політикам, таким як Меркель, Трамп і Путін.

Міністр-студент Себастян Курц може стати наймолодшим канцлером Австрії

Міністр-студент Себастян Курц може стати наймолодшим канцлером Австрії

Повʼязані теми:

Наступна публікація