Міноборони Азербайджану та Вірменії опублікували кадри обстрілів та знищення військової техніки одне одного

Міноборони Азербайджану та Вірменії опублікували кадри обстрілів та знищення військової техніки одне одного

Фото: Первый канал

Відомства обох країн публікують відео з безпілотників про те, що відбувається на лінії зіткнення.

Азербайджан та Вірменія знову поновили бойові дії в районі Нагірного Карабаху через давній воєнний конфлікт за контроль над регіоном. Оборонні відомства обох країн повідомляють про людські втрати і публікують кадри знищення бойової техніки. 

Відео знищення азербайджанських танків та іншої військової техніки першою опублікувала речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян. На кадрах видно палаючу техніку.

Міноборони Азербайджану у відповідь опублікувало кадри точкового знищення позицій вірменської армії та бойової техніки в Нагірному Карабасі.

У Мережі азербайджанці публікують кадри нібито додаткової вірменської військової техніки, яка прямує до лінії зіткнення. 

За останніми даними Міноборони Вірменії, Азербайджан втратив чотири гелікоптери, 15 дронів, десять танків та БМП. У Баку цього не підтверджують. 

Обидві сторони повідомляють про людські втрати, однак їхня точна кількість невідома. У Нагірному Карабасі заявили, що внаслідок нового загострення загинуло щонайменше десять військовослужбовців та двоє цивільних громадян, десятки людей поранені. У Баку повідомляють про дев'ятьох поранених в результаті обстрілів, зокрема йдеться й про цивільних.

Відомство Єревана конкретної кількості постраждалих не наводить. Але водночас повідомляється, що крім населених пунктів, обстрілу піддалося місто Варденіс, що на північному сході Вірменії. 

Нагадаємо, вранці 27 вересня:

  • Міноборони Азербайджану заявило, що Збройні сили Вірменії обстріляли позиції азербайджанських військових "вздовж всієї лінії фронту" в районі Нагірного Карабаху. Водночас прем'єр-міністр Вірменії звинувачує в атаці військових Азербайджану. 
  • Цього ж дня влада невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки ввела військовий стан та оголосила мобілізацію через загострення ситуації на лінії зіткнення з Азербайджаном. 
  • Уряд Вірменії також запровадив в країні воєнний стан і оголосив загальну військову мобілізацію через загострення конфлікту з азербайджанцями. 
  • Армія Азербайджану заявила, що починає "контрнаступ" по всій лінії зіткнення і захопила шість селищ. Єреван називає це "масштабними провокаціями". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація