Міноборони РФ офіційно підтвердило загибель російського генерала у Сирії

Міноборони РФ офіційно підтвердило загибель російського генерала у Сирії

Міноборони РФ офіційно підтвердило загибель російського генерала у Сирії

Валерій Асапов (справа) отримав звання генерал-лейтенанта за участь у бойових діях в Україні. / Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

За даними української розвідки, Валерій Асапов командував бойовиками "ДНР".

Міністерство оборони РФ офіційно підтвердило загибель свого генерал-лейтенанта Валерія Асапова, про що раніше повідомляли ЗМІ.

За даними російського оборонного відомства, Асапов загинув у сирійському місті Дейр ез-Зор, передає РИА Новости.

Генерал-лейтенант Асапов очолював групу російських військових радників у Сирії. У день своєї смерті він перебував на командному пункті сирійських військ, надаючи допомогу в управлінні операцією по визволенню Дейр ез-Зора. Асапов загинув, отримавши смертельне поранення від розриву міни.

Російське міноборони посмертно представило генерала до високої державної нагороди.

Варто відзначити, що, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Валерій Асапов командував бойовиками терористичного угруповання "ДНР". У серпні 2015 року він очолив так званий "1-й армійський корпус" бойовиків, який дислокується у Донецьку.

"За участь в бойових діях в Україні та виконання злочинних наказів Кремля указом президента РФ від 11 червня 2016 року №276 генерал-майору Асапову Валерію Григоровичу присвоєно військове звання генерал-лейтенант", - йшлося в повідомленні української розвідки.

Раніше агенція Reuters повідомила, що втрати російських військових від початку 2017-го року стали найбільшими за часи участі в сирійській компанії і загинули близько 40 найманців та силовиків РФ. Однак у Міністерстві оборони РФ заявили про те, що інформація про 40 загиблих російських силовиків у Сирії не відповідає дійсності, а матеріал Reuters назвав замовним

Повʼязані теми:

Наступна публікація