Міноборони РФ представило нові докази провини Ізраїлю у збитті ІЛ-20

Міноборони РФ представило нові докази провини Ізраїлю у збитті ІЛ-20

Фото: Reuters

Там вважають, що дії ізраїльських винищувачів створювали загрозу не лише військовим, але й цивільним літакам.

Міністерство оборони Росії представило дані із власної автоматизованої системи комплексу С-400, який зафіксував польоти ізраїльських винищувачів та постріли сирійської С-200, які збили російський літак ІЛ-20.

Про нові докази на брифінгу розповів представник Міноборони РФ Ігор Конашенков.

"На екрані чітко видно напрямок польоту ракети С-200, випущеної сирійським комплексом ППО, положення російського і ізраїльських літаків. При цьому досить добре видно, що напрямок польоту ракети націлений на ізраїльський літак", - заявив він.

За словами Конашенкова, один ізраїльський літак перебував на висоті від 9 до 10 кілометрів на одному азимуті з російським ІЛ-20. У цей момент було зафіксовано запуск ракети сирійського комплексу С-200 по ізраїльському винищувачу. Однак згодом голівка самонаведення ракети перехопила ціль із більш ефективною відбиваючою поверхнею і меншою швидкістю, якою і був російський ІЛ-20.

"Ще раз підкреслю, що провокаційні дії винищувачів ВПС Ізраїлю увечері 17 вересня здійснювалися в районі трас заходу на посадку на аеродром Хмеймім не тільки військових, а й цивільних пасажирських літаків", - зазначили у Міноборони.

#СИРИЯ #БрифингИл20 Минобороны России в ходе очередного брифинга привело дополнительные данные, имеющиеся в распоряжении военного ведомства РФ, позволяющие по секундам восстановить картину катастрофы, случившейся вечером 17 сентября с самолетом Ил-20 ВКС России у побережья Сирийской Арабской Республики #Минобороны #КрушениеИл20 #Видео #Брифинг #Подробности #Израиль

Опубліковано Минобороны России Понеділок, 24 вересня 2018 р.

Нагадаємо, ввечері, 17 вересня, Міноборони Росії заявило, що літак радіоелектронної боротьби ІЛ-20 зник над акваторією Середземного моря в момент нальоту ізраїльських винищувачів F-16 на сирійську провінцію Латакія. Наступного дня у Росії підтвердили, що ІЛ-20 був збитий сирійською ППО, оскільки російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю. Там також підкреслили, що Ізраїль повідомив російських військових про бомбардування всього за хвилину до атаки

Після цього ізраїльська делегація на чолі з командувачем Військово-повітряних сил країни генерал-майором Амікамом Норкіном представила у Москві доповідь щодо збитого у Сирії російського літака ІЛ-20. Щоправда, російська сторона доказам невинуватості Ізраїлю не повірила та ухвалила рішення про здійснення кроків у відповідь – передачу Сирії комплексів С-300, оснащення автоматизованими системами управління сирійських з'єднань і військових частин протиповітряної оборони, а також здійснення радіоелектронного придушення супутникової навігації, бортових РЛС і систем зв'язку бойової авіації, яка атакує об'єкти на сирійській території.

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація