Міноборони РФ відкриє представництво в ЦАР, де вбили російських журналістів

Міноборони РФ відкриє представництво в ЦАР, де вбили російських журналістів

Фото: Reuters

Російські фахівці навчатимуть місцевих військових.

Міністерство оборони РФ відкриє своє представництво при міністерстві національної оборони і відновлення армії Центральноафриканської Республіки.

Проект відповідної угоди схвалив російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, передає "Інтерфакс".

Метою угоди вказується сприяння ЦАР у "вирішенні питань військового і військово-технічного співробітництва".

Наголошується, що російські військові фахівці будуть допомагати будівництву місцевої армії, вчити центральноафриканських військових експлуатувати, ремонтувати і застосовувати поставлені з Росії озброєння і техніку.

Нагадаємо, 31 липня в ЦАР миротворці знайшли тіла трьох убитих російських журналістів - Орхана Джемаля, Кирила Радченка та Олександра Расторгуєва. Вони планували відвідати базу на території маєтку Беренго, де, за даними ЗМІ, можуть перебувати найманці ПВК "Вагнер". Загалом же в країні вони знімали документальний фільм про російських найманців.

Журналістів вбили в 23 км від міста Сібю, розстрілявши із засідки, в живих залишився лише їхній водій, який і розповів про те, що трапилося. Центральноафриканске видання Palmares Centrafrique з посиланням на свої джерела повідомило, що трьох російських журналістів викрали і допитали перед вбивством.

 Раніше повідомлялося, що активіст групи Pussy Riot і видавець російського інтернет-видання "Медиазона" Петро Верзілов, який вибіг на поле під час фіналу чемпіонату світу з футболу в Росії, увечері 11 вересня потрапив до лікарні у важкому стані. Близькі активіста припускають, що його могли отруїти. 

Згодом Верзілова доправили до клініки у Берліні, де ним займаються місцеві лікарі. За попередніми даними, скоріш за все активіста отруїли

В Африці розстріляли російських журналістів, які розслідували діяльність ПВК Вагнера

В Африці розстріляли російських журналістів, які розслідували діяльність ПВК Вагнера

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація