Міноборони Росії заявило про плани збивати американські ракети у Сирії

Міноборони Росії заявило про плани збивати американські ракети у Сирії

Фото: Reuters

Відомство говорить, що у систем ППО С-300 "не буде часу з'ясовувати приналежність ракет".

Міністерство оборони Росії заявило, що системи протиракетної оборони почнуть збивати американські ракети в Сирії.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на російське військове відомство, у систем ППО С-300 "не буде часу з'ясовувати приналежність ракет".

"Будь-які ракетні або повітряні удари по території, контрольованій сирійським урядом, створять явну загрозу російським військовослужбовцям", – цитує "Інтерфакс" представника Міноборони Ігоря Конашенкова.

Зазначимо, раніше Москва пояснила відправку С-300 в Сирію тим, що після удару коаліції США по військах Сирії в провінції Дейр-ез-Зор потрібно було вжити заходів для виключення подібних помилок щодо російських військових.

Разом з тим, наголошується, що у сирійської армії є "ефективні системи ППО", але дальність дії російських систем "може стати сюрпризом для будь-яких невпізнаних летючих об'єктів".

Про перекидання систем ППО в Сирію ЗМІ дізналися 3 жовтня. Наголошувалося, що таке озброєння не потрібно для боротьби з членами заборонених і визнаних терористичними організацій "Ісламська держава" і "Фронт ан-Нусра", оскільки у них немає авіації. За даними ЗМІ, в Сирії Москва розмістила також системи ППО "Антей-2500".

Раніше повідомлялося, що США призупинили використання "двосторонніх каналів" з Росією, створених для підтримки припинення вогню в Сирії. Представник Білого дому Джош Ернест заявив, що терпіння Вашингтона добігло кінця і Росія вичерпала кредит довіри. 

Повним припиненням співпраці з Росією у сирійському питанні пригрозили Москві у Вашингтоні після посилених обстрілів Алеппо. У Кремлі відповіли, що і надалі будуть підтримувати режим Башара Асада.

У США готуються до запровадження нових санкцій щодо Росії

У США готуються до запровадження нових санкцій щодо Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація