Місцеперебування аль-Багдаді вдалося встановити завдяки допиту однієї з його дружин – NY Times

Місцеперебування аль-Багдаді вдалося встановити завдяки допиту однієї з його дружин – NY Times

Фото: SITE Intelligence Group

ЦРУ допомагала іракська та курдська розвідки.

Місцеперебування ватажка "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді вдалося встановити завдяки допиту однієї з його дружин, а також його кур'єра.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на два джерела в адміністрації США.

Співрозмовники газети розповіли, що допити відбулися цього літа. Дружина і кур'єр аль-Багдаді розповіли, що ватажок "ІД" ховається у віддаленому селі на північному заході Сирії.

Отримана інформація допомогла Центральному розвідувальному управлінню при сприянні іракської і курдської розвідок встановити більш точне місцеперебування аль-Багдаді, а також направити в той район шпигунів для спостереженням за його переміщеннями.

Як повідомлялося, низка американських ЗМІ повідомили про те, що 26 жовтня, під час спецоперації в сирійській провінції Ідліб знищили ватажка терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді. 

Потім американський президент Дональд Трамп підтвердив загибель аль-Багдаді під час спецоперації в сирійській провінції Ідліб. За словами лідера Сполучених Штатів, Абу Бакр аль-Багдаді втікав від переслідування тунелем разом з трьома дітьми. Він зрозумів, що опинився в пастці, а тому підірвав на собі жилет смерті.

Раніше неодноразово заявлялося про загибель Абу Бакра аль-Багдаді. Зокрема, Міноборони РФ і сирійська правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights заявили про загибель лідера "Ісламської держави". Утім, агентство бойовиків Amaq не повідомляло про смерть свого лідера. Білий дім та Пентагон також не підтверджували повідомлення.

У серпні 2018 року Абу Бакр аль-Багдаді у першому за майже рік аудіо-зверненні закликав своїх прихильників "бути наполегливими". 

Дональд Трамп має новий план щодо Сирії

Дональд Трамп має новий план щодо Сирії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація