Між Ізраїлем та Сектором Гази не вщухають обстріли: понад 600 ракет та троє загиблих

Між Ізраїлем та Сектором Гази не вщухають обстріли: понад 600 ракет та троє загиблих

Фото: Associated Press

Активні бойові дії тривають третій день.

Троє людей загинули і більше 600 ракет було випущено з обох боків протягом загострення конфлікту між Ізраїлем та Сектором Гази.

Як повідомляє The Mirror, випущена з палестинської території ракета у неділю вбила цивільного громадянина Ізраїлю. Двоє палестинських стрільців загинули від удару з іншого боку. Активні бойові дії тривають вже третій день.

Мешканці південних районів Ізраїлю ховаються у бомбосховища, поліція країни заявляє, що палестинська ракета вбила мешканця Ашкелону. Про загибель двох своїх бійців заявили палестинські джихадисти. Переговорники з Єгипту та ООН намагаються вмовити сторони протистояння відновити порушене перемир'я.

Останній сплеск бойових дій розпочався у п'ятницю, 3 травня, коли палестинський снайпер поранив двох ізраїльських військових. Ізраїль відповів авіаударом, який вбив двох бійців ісламського терористичного угрупування Хамас, яке  контролює Газу. Того ж дня біля кордону були застрелені двоє палестинських протестувальників. Від суботи з боку Сектора Гази було випущено більше 400 ракет по ізраїльських містах та селах, кажуть військові, Ізраїль відповів танковими обстрілами та авіаударами по 200 цілях у Газі.

Ісламські джихадисти заявляють, що провокатором загострення є ізраїльська агресія у п'ятницю, яка нібито порушила домовленості, досягнуті у Каїрі. Натомість військові сили Ізраїлю заявляють, що готові посилити атаку, оскільки супротивник намагався дестабілізувати ситуацію на кордоні. 

Сполучені Штати Америки засудили ракетні обстріли Ізраїлю з території Сектора Гази і закликали припинити насильство. Про це йдеться в заяві прес-служби Держдепартаменту.

Напередодні також повідомлялось, що у ізраїльському Ашкелоні двоє цивільних отримали осколкові поранення

Масований ракетний обстріл півдня Ізраїлю: із сектора Гази випустили понад 100 ракет

Масований ракетний обстріл півдня Ізраїлю: із сектора Гази випустили понад 100 ракет

Повʼязані теми:

Наступна публікація