Між Трампом й Клінтон завершилися другі дебати. Про що говорили запеклі опоненти

Україні в сьогоднішній розмові місця не знайшлося.

У США сьогодні, 10 жовтня, відбулися другі дебати між кандидатами в президенти - Гілларі Клінтон та Дональдом Трампом. Вони зійшлися у двобої за кілька днів після того, як американські медіа оприлюднили шовіністичні, а подекуди просто насильницькі розмови республіканця, повідомляє кореспондент ТСН Наталка Пісня

Україні в сьогоднішній розмові місця не знайшлося: кандидати говорили здебільшого про Росію і в розрізі співпраці із нею у сирійському питанні і розв'язанні кризи на Близькому Сході. Трамп заявив, що ані бізнесу, ані друзів в Росії не має, але РФ разом з режимом Асада бореться з ІД.

Власне про Росію кандидати заговорили аж після 45 хвилини дебатів, які були більше, ніж непростими для республіканського кандидата: через витік його розмови про примус жінок до близьких стосунків і агресивної сексуальної поведінки, його партія вже за кілька годин збере з'їзд керівництва, де цілком ймовірно можуть попросити його зняти свою кандидатуру і висунути в президенти кандидата на посаду віце-президента - Майка Пенса. Про це повідомляють аж кілька провідних американських медіа.

Кандидат у президенти США Трамп може вибути з виборчих перегонів через сексуальний скандал

Кандидат у президенти США Трамп може вибути з виборчих перегонів через сексуальний скандал
 

Від підтримки Трампа вже відмовилися сенатори Джон Маккейн і Келлі Айолі, Кондоліза Райс і ще кілька провідних американських політиків-республіканців. Трампа публічно засудила навіть дружина Меланія, яка, попри це, все одно закликала голосувати за нього. Америка чекала переходу до особистих запитань про сексуальний скандал Трампа - з них почалися дебати і вони не вщухали аж до самого кінця.

"Це була чоловіча розмова, я прошу вибачення перед моєю родиною і перед американцями, я цим не пишаюся", - прокоментував під час дебатів скандальний запис Трамп.

Своєю чергою Клінтон наголосила, що сказане Трампом про жінок - "це те, що він думає про жінок, те, що він робить з ними, це те, яким є Дональд Трамп".

"І це стосується не тільки жінок і того відео, яке ставить під питання його можливість бути президентом, бо він також атакував імігрантів, афроамериканців, латиноамериканців, інвалідів, ветеранів, мусульман. Це те, ким є Дональд Трамп, і питання до всієї країни: він - це не те, ким ми є", - сказала вона.

Трамп під час дебатів боронився як міг: звинувачував чоловіка кандидатки - Білла Клінтона - в сексуальному насильстві, а її - в зникненні 33 тисяч імейлів, які містили державні таємниці. Ба навіть більше: пообіцяв, щойно переможе, розпочати у цій справі особливе кримінальне провадження.

Водночас він визнав, що скористався втратою майже одного мільярда доларів, щоб не платити федеральних податків.

Клінтон завважила, що поважає опонента через те, якими він виростив своїх дітей. Трамп визнав: поважає опонентку за наполегливість і незламність характеру. 

Виглядав він більше, ніж пригніченим і більшість експертів сходяться на тому, що ці дебати він таки програв, але достеменно Америка дізнається про це за кілька годин. Тим часом СNN з посиланням на бліц-опитування, проведене спільно з компанією ORC, повідомила, що Клінтон таки виграла у другому раунді дебатів: 57% глядачів віддали голоси за неї. 34 % вирішили, що Трамп виглядав ліпше. 63 % вважають, що цього разу республіканець відповідав краще, ніж в попереднього. 

Сексуальний скандал з Трампом став головною темою дебатів між кандидатами у президенти США

Сексуальний скандал з Трампом став головною темою дебатів між кандидатами у президенти США

Повʼязані теми:

Наступна публікація