Moderna розпочинає випробування вакцини від "південноафриканського" штаму коронавірусу: що відомо

Moderna розпочинає випробування вакцини від "південноафриканського" штаму коронавірусу: що відомо

Фото: Associated Press

Перша вакцина Moderna має менший захист від "південноафриканського" варіанту.

Американська фармкомпанія Moderna анонсувала початок клінічних випробувань нової версії свої вакцини від COVID-19, розробленої для боротьби з "південноафриканським" штамом коронавірусу.  

Про це повідомляє NBC News.

Зазначається, що в середу, 24 лютого, компанія надіслала дози бустерного препарату від варіанта з ПАР до Національного інституту охорони здоров'я США.

"Moderna прагне вносити стільки оновлень в нашу вакцину, скільки необхідно, поки пандемія не буде взята під контроль", - наголосив генеральний директор фармкомпанії Стефан Бансел.

У межах нових досліджень Moderna буде оцінювати імунні відповіді як в уже вакцинованих людей, так і в учасників, які отримають щеплення від коронавірусу вперше.

Виробник також планує протестувати "полівалентного кандидата на бустер", який в одній дозі об'єднує оригінальну вакцину з версією для мутованого варіанту.

Наразі немає доказів, які б свідчили про те, що нові мутації дозволяють COVID-19 уникнути впливу вже розроблених вакцин, однак така перспектива серйозно непокоїть вчених.

Ранні дослідження показали, що перша вакцина Moderna має менший захист від "південноафриканського" варіанту, однак в компанії запевнили, що рівень нейтралізують антитіл все одно залишається досить високим. 

Втім, такі результати спонукали Moderna почати вдосконалення свого препарату, аби зробити його більш ефективним для боротьби зі штамами, зокрема, з Великої Британії та Бразилії.

Раніше у Закарпатській області медики, які лікують інфікованих коронавірусом людей, заявили про те, що перебіг хвороби змінився. Лікарі називають нові симптоми, які раніше не спостерігалися у пацієнтів, зокрема блювоту, діарею та глухоту.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини України: чим небезпечні нові штами коронавірусу і чи є вони у нас

Новини України: чим небезпечні нові штами коронавірусу і чи є вони у нас

Повʼязані теми:

Наступна публікація