Молдова не пустила до країни російських артистів та депутата з партії Жириновського

Молдова не пустила до країни російських артистів та депутата з партії Жириновського

Ігор Додон / Фото: Reuters

Це обурило проросійського президента Додона.

Вчора, 27 липня, російських артистів не пустили в Молдову: вони приїхали в країну для участі в заходах з нагоди 25-річчя миротворчої місії.

Про це повідомляє видання "Аргументы и факты в Молдове" з посиланням на помічника віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна - Дмитра Лоскутова. У соцмережі він написав, що йому було передано повідомлення від артистів, затриманих в аеропорту Кишинева.

"Ми, російські артисти у складі: Дмитро Дунаєв, Ляйсан Мынгазова, Лідія Музальова, Ірина Маслова і герой Радянського Союзу Володимир Бадоєвич Гасоян прилетіли з благодійною місією у Придністров'я через Молдову. Під час виходу з літака в аеропорту Кишинева нас відразу супроводили в окрему машину і привезли у службу безпеки аеропорту, де протягом півтора годин з'ясовували мету нашого приїзду до Молдови. Сказали, що у зв'язку з відзначенням 25-річчя миротворчої місії Росії на берегах Дністра ми вас депортуємо назад до Москви, нібито це розпорядження уряду Молдови", – заявили росіяни.

Президент Молдови заявив своєю чергою, що засуджує "необґрунтовані затримання громадян Росії" і вибачився за ці дії.

"Розцінюю такі дії як чергову провокацію, спрямовану на зрив зусиль президента з відновлення молдавсько-російських відносин, які продовжують успішно розвиватися", - написав він у Facebook.

Також вчора Молдова заборонила в'їзд в країну депутату Держдуми Росії від ЛДПР Павлу Шперову, передає видання Omega.

Сьогодні, 28 липня, Додон зустрівся з послом РФ Фаритом Мухаметшиным і обговорив з ним "провокацію молдовського уряду щодо недопущення російських артистів на територію Молдови".

Зустрілися з надзвичайним і повноважним послом Російської Федерації в Республіці Молдова Фаритом Мухаметшиным. Ще ра...

Posted by Igor Dodon on Thursday, July 27, 2017

Нагадаємо, 21 липня парламент Республіки Молдова висунув вимогу до Російської Федерації вивести війська з території Придністров'я. Парламент вважає перебування російських військових в Придністров'ї порушенням конституційних норм про незалежності, суверенітету, територіальної цілісності і постійний нейтралітет республіки. При цьому презилент Молдови, соціаліст Ігор Додон, заявив, що засуджує ухвалену декларацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація