Молдова отримала новий уряд через два дні після відставки попереднього

Молдова отримала новий уряд через два дні після відставки попереднього

Фото: Associated Press

Прем’єра запропонував президент.

У четвер, 13 листопада, парламент Молдови проголосував за затвердження нового уряду на чолі з прем'єром Іоном Кіку. За кабінет міністрів Кіку проголосували 62 депутати. Про це повідомляє видання Newsmaker.

Новий уряд підтримали депутати від Партії соціалістів і Демпартії. Проти голосували депутати блоку ACUM, який перейшов в опозицію. Депутати від партії "Шор"  від голосування утрималися, але побажали успіху.

"Я дякую за підтримку і за розуміння того, як важливо призначити уряд. Молдова стоїть на порозі зими і зовсім до неї не готова. Немає проєкту бюджету, немає нічого. Безвідповідальна і необгрунтована відставка кваліфікованих кадрів паралізувала діяльність держустанов. Якщо політична криза останніх днів затягнеться, вона може призвести до серйозних наслідків", - заявив Кіку.

Своєю чергою, віцеспікер парламенту Александ Слусар (ACUM) порівняв президента Ігоря Додона з колишнім президентом України Віктором Януковичем. "Це погано закінчиться для всіх - для нього, для партії і для країни. Ростов не таке комфортне місто, як Майамі. Я розумію, що соціалісти із соромом проголосують за цей уряд. І ми знаємо, що за цим піде", - додав він.

Зазначається, що новий уряд в Молдові сформували за дуже короткий термін. 13 листопада, ввечері, президент Ігор Додон висунув на пост прем'єра свого радника Іона Кіку, а вже вранці, 14 листопада, стало відомо, що Кіку сформував команду і склав програму нового уряду.

Нагадаємо, 12 листопада Парламент Молдови проголосував за пропозицію щодо вотуму недовіри проєвропейському уряду Майї Санду. Уряд відправили у відставку.

Раніше повідомлялося, що через конфлікт між прем'єр-міністеркою Маєю Санду та проросійською "Соціалістичною партією" Молдову знову затягують в політичну кризу. Що призвело до конфлікту політиків з урядовцями в Кишиневі, чому він загрожує розвалом парламенту та як на це реагує світ читайте в матеріалі на ТСН.ua.

Прем'єрка Молдови: корупція – це одна з головних проблем країни

Прем'єрка Молдови: корупція – це одна з головних проблем країни

Повʼязані теми:

Наступна публікація