Молдова отримала від Румунії перші COVID-вакцини від AstraZeneca

Молдова отримала від Румунії перші COVID-вакцини від AstraZeneca

Фото: Associated Press

Вакцинація в країні розпочнеться наступного тижня.

Молдова отримала від Румунії першу партію із 21,6 тис. доз вакцини від COVID-19, розробленої компанією AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом. 

Про це президентка Молдови Майя Санду повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Літак із препаратами прибув до Кишинева в суботу, 27 лютого. Очікується, що вакцинація в країні розпочнеться наступного тижня, першими щеплення отримають медпрацівники. 

"Це перший транш із 200 тисяч доз вакцини зі щедрого пожертвування, обіцяного Румунією громадянам нашої країни. Дякую, Румуніє! Дякую, Європейський Союзе! - написала молдовська очільниця. - Процедура щеплення розпочнеться найближчими днями. Разом ми зупинимо пандемію. Вакцина та постійні заходи захисту допоможуть нам вийти з цієї кризи".

Vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns în Republica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat acum...

Опубліковано Maia Sandu Субота, 27 лютого 2021 р.

Цього тижня Національне агентство з ліків в Молдові схвалило екстрене використання трьох вакцин від коронавірусу від Pfizer, AstraZeneca і Sputnik V.

Від початку пандемії на COVID-19 захворіли 184,8 тис. жителів Молдови, 3 924 з яких - померли від ускладнень інфекції, а ще понад 165 тис. - вилікувалися. 

В Україні тим часом триває кампанія з вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19. За три дні імунізації щепили понад три тисячі українців, це медики та військові. Відомо, що семеро людей поскаржилися на погане самопочуття після вакцинації. Утім, виробник попереджає про такі можливі реакції в інструкції. 

Що відомо про вакцину "CoviShield", яку привезли в Україну

Що відомо про вакцину "CoviShield", яку привезли в Україну

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація