Москва, Нью-Йорк, Пекін. ЗМІ опублікували рейтинг "столиць мільярдерів"

Москва, Нью-Йорк, Пекін. ЗМІ опублікували рейтинг "столиць мільярдерів"

Пекін / Фото: Reuters

Китайська столиця обігнала Нью-Йорк у списку.

Пекін опинився на першому місці серед столиць світу, в яких проживає найбільша кількість мільярдерів. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дані китайського журналу Hurun.

У 2015 році в Пекіні налічувалося 100 мільярдерів, а в Нью-Йорку, який обігнала китайська столиця, – 95. Зазначається, що минулого року кількість мільярдерів в Пекіні зросла на 32 людини, а в Нью-Йорку – на чотири.

Також у трійку світових "столиць мільярдерів" увійшла Москва (66), на четвертому і п'ятому місцях – Гонконг (64 мільярдери) і Шанхай (50).

В жовтні 2015 року Financial Times повідомляла, що за кількістю мільярдерів Китай випередив США. За рік їхня кількість зросла на 242 людини до 596, а в США чисельність становила 537. Якщо включати в число китайських мільярдерів тих, хто живе в Гонконзі, Макао і на Тайвані, їхня загальна кількість досягне 715 людей.

Нагадаємо, раніше столицю Австрії - Відень - визнали кращим містом світу для життя. А ось Багдад став найгіршим у рейтингу. У той же час Лондон, Париж і Нью-Йорк навіть не потрапили в топ-35, згідно з міжнародними дослідженнями якості життя.

Повʼязані теми:

Наступна публікація