Москва пригрозила збивати літаки Ізраїлю над Сирією

Москва пригрозила збивати літаки Ізраїлю над Сирією

Фото: Associated Press

Кремль погрожує використати проти ізраїльських літаків ЗРК С-400.

Росія пригрозила збивати ізраїльські винищувачі, використовуючи розміщену в Сирії систему протиракетної оборони С-400, якщо Ізраїль й надалі проводитиме свої операції проти сил Башара аль-Асада.

Про це повідомляє Jerusalem Post.

"Москва пригрозила, що будь-які літаки, що намагатимуться завдавати ударів, будуть збиті російськими літаками чи зенітними установками С-400", - йдеться у повідомленні.

Зазначаться, що суперечка між Ізраїлем та РФ щодо авіаударів по цілях у Сирії та Іраку триває Нещодавно голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу намагався переконати президента РФ Володимира Путіна ігнорувати операції Ізраїлю у Сирії.

Проте, за повідомленнями ЗМІ, Путін заявив Нетаньягу, що його країна не дозволить завдавати жодної шкоди військовим сирійського режиму, тому що це суперечить меті РФ - сприяти режиму Башара Асада.

Війна у Сирії триває від 2011 року, коли низкою арабських країн прокотилася хвиля антиурядових повстань. Уряд Сирії відтоді воював і досі воює проти різних опозиційних до нього сил, зокрема й ісламістських структур на кшталт терористичної "Ісламської держави". Захід неодноразово закидав сирійському уряду застосування у війні забороненої, зокрема хімічної, зброї. За ці роки уряду на чолі з Башаром Асадом вдалося повернути контроль над більшою частиною території країни.

11 серпня стало відомо про те, що урядова армія Сирії захопила стратегічно важливе місто Аль-Хобейт у провінції Ідліб - останній, яку контролюють повстанці. Захоплення Аль-Хобейта є найзначнішим прогресом армії Асада від моменту початку її наступу в провінції Ідліб три місяці тому, заявили у базованому в Лондоні Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини. За його даними, в боях за Аль-Хобейт загинули більше сотні бійців з обох сторін. При цьому сирійська армія та її союзники приблизно дві тисячі разів завдавали по повстанцях артилерійських та авіаударів.

На виставці про сирійську війну Міноборони Росії показало заборонені касетні бомби

На виставці про сирійську війну Міноборони Росії показало заборонені касетні бомби

Повʼязані теми:

Наступна публікація