Може статися раптово однієї ночі: Ердоган заявив, що Туреччина готує операцію в Ідлібі

Може статися раптово однієї ночі: Ердоган заявив, що Туреччина готує операцію в Ідлібі

Фото: Associated Press

Анкара посилила військову присутність в провінції.

Туреччина завершила підготовку до операції в сирійські провінції Ідліб, оскільки жодна з зустрічей з Росією не дала сприятливих результатів.

Про це 19 лютого заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на засіданні парламентської групи Партії справедливості та розвитку в Анкарі, повідомляє Daily Sabah.

"Як і наші попередні операції, наша нова операція може статися раптово однієї ночі", - сказав Ердоган.

Він додав, що переговори з РФ не дали результатів і, якщо Росія не припинить агресію в Сирії, Туреччина розпочне свою операцію.

"Залишилося небагато днів, щоб режим припинив свою агресію в Ідлібі та відступив до районів, визначених угодою в Сочі. Це наші останні попередження", - сказав президент Туреччини, наголосивши, що переговори з РФ ще тривають, але дві країни перебувають на відстані "милі" від взаємного рішення.

Ердоган також наголосив, що Туреччина не залишить провінцію Ідліб режиму Асада та його прихильникам.

"Відверто кажучи, операція в Ідліб - це питання часу. Туреччина не залишить провінцію режиму Асада та його прихильникам, які не зрозуміли рішучості нашої країни щодо цього питання", - сказав турецький гарант.

14 лютого Туреччина відправила спецназ до наглядових пунктів в Ідлібській зоні деескалації. У район спостережних пунктів також перекинуті комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ). 

Нагадаємо, в Сирії триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію Ідліб. Війська президента Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили "останньою битвою за Ідліб". З іншого боку – опозиція, яка за підтримки США та Туреччини поки втримує контроль над провінцією. ТСН.ua розповідає, як Росія та Туреччина розпочали протистояння на сирійській землі, чому "пішла по швах" дружба між Путіним та Ердоганом та чим небезпечна війна у Сирії для Європи. 

Унаслідок нової атаки російської авіації в Сирії загинули діти

Унаслідок нової атаки російської авіації в Сирії загинули діти

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Битва за Сирію
Наступна публікація