Мріяв працювати у компанії: австралійського підлітка судять через злам серверів Apple

Мріяв працювати у компанії: австралійського підлітка судять через злам серверів Apple

Фото: Reuters

Юнак викрав 90 гігабайтів інформації.

16-річний школяр з Мельбурна зламав сервери Apple та протягом року завантажив звідти 90 гігабайтів інформації, а також мав доступ до акаунтів користувачів.

Про це повідомляє Reuters.

В Apple стверджують, що "під час цього інциденту особисті дані користувачів ніколи не були під загрозою".

Розслідування щодо хлопця розпочалося, коли у компанії помітили неавторизований доступ до серверів і припинили його. Компанія звернулися в ФБР, яке далі передало справу австралійській федеральній поліції.

За словами прокурорів, під час обшуків вдома у підлітка було вилучено два макбуки, мобільний телефон і жорсткий диск. На одному з носіїв слідчі знайшли папку під назвою "hacky hack hack", де зберігалися викрадені дані. Серійні номери пристроїв збіглися з номерами комп'ютерів, задіяних під час зламу.

Зазначається, що своїми успіхами школяр вихвалявся в месенджері WhatsApp, повідомляє The Verge. Разом з тим, за словами адвоката, на хакерську атаку юнака підштовхнула любов до Apple – у суді і сам школяр заявив, що мріє працювати в компанії. Наразі підліток визнав свою провину, вирок буде винесено у вересні.

Нагадаємо, у США хочуть судити трьох українців, які входили до однієї з наймасштабніших кібербанд. Група зламала комп'ютерні мережі компаній в 47 штатах. 

Трьох українських хакерів підозрюють у причетності до зламу сотні комп'ютерів

Трьох українських хакерів підозрюють у причетності до зламу сотні комп'ютерів

Повʼязані теми:

Наступна публікація