МВС Росії хоче зібрати відбитки пальців усіх росіян та іноземців

МВС Росії хоче зібрати відбитки пальців усіх росіян та іноземців

Фото: itespresso.fr

У перспективі система також зможе ідентифікувати особу за голосом та зразками ДНК.

У Росії протягом трьох років створять централізований банк "біометричних даних росіян і іноземців". Він дозволить ідентифікувати людей за зображенням особи і відбитками пальців.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС з посиланням на заяву МВС Росії. 

Над системою планують працювати від 2021 до 2023 року. "Передбачається розроблення програмного забезпечення, необхідного для формування, ведення та використання централізованого банку даних біометричних параметрів громадян РФ, іноземних громадян та осіб без громадянства", - розповіли ТАСС. 

У перспективі система об'єднає ресурси дактилоскопічної (відбитки пальців) і фоноскопічної (зразок голосу) інформації, лабораторій ДНК-аналізу, комплексів біометричної ідентифікації особистості і фіксації пересування транспортних засобів, а також систем перевірки за оперативно-довідковими, розшуковими та криміналістичними обліками.

Ідея створення інформаційної системи, яка об'єднує ресурси за біометричними даними громадян, була озвучена очільником МВС Росії Володимиром Колокольцевим ще 2014 року.

У відомстві пояснюють, що база потрібна для "ідентифікації особи і невпізнаних тіл за дактилоскопічною інформацією, зображенням особи, а також геномною інформацією шляхом взаємодії з об'єднаною пошуковою федеральною системою генетичної ідентифікації".

Нагадаємо, 21 листопада у відповідь на "чорний список" Лондона Росія запровадила санкції проти 25 громадян Великої Британії, яким закрила в'їзд на територію РФ. Росія звинуватила британську сторону у "чиненні тиску на російську систему правосуддя".

Повʼязані теми:

Наступна публікація