МЗС Німеччини придумало, чому не потрібно вводити нові санкції проти Росії

МЗС Німеччини придумало, чому не потрібно вводити нові санкції проти Росії

Міністр вважає, що нові санкції тільки ускладнять ситуацію

Очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що додаткові санкції проти Росії стали б перешкодою для деескалації ситуації в районі Азовського моря. Про це він розповів у інтерв’ю виданню Deutschlandfunk.

"Розмовляти все ще на користь, але я проти того, щоб обтяжувати їх розмовами про додаткові санкції. Нам слід подивитися, як розвиватиметься ситуація", - відзначив Маас.

За його словами, наразі Німеччина намагається вплинути на деескалацію ситуації.

"У нас є вимоги і вони полягають у необхідності звільнити українських моряків, забезпечити постійний вільний прохід Керченською протокою і запобігти повторенню подібних інцидентів у майбутньому. Цей обов’язок лежить на росіянах", - додав міністр.

Однак, Маас чекає, що економічні санкції проти Росії за анексію Криму подовжать.

Нагадаємо, 13 грудня німецька канцлер Ангела Меркель засудила дії росії у Керченській протоці та повідомила, що Берлін підтримує подовження санкцій проти Москви на наступні півроку.

Раніше Маас заявляв, що у німецькому уряді не бачать можливостей для запровадження Євросоюзом нових санкцій щодо Росії через її агресію поблизу Керченської протоки 25 листопада, оскільки тривають намагання досягти деескалації цього конфлікту.

Як повідомлялося, 27-28 листопада суд у анексованому Криму взяв під арешт на два місяці 24-х українських військових моряків, яких захопили російські спецпризначенці 25 листопада. Росія звинувачує моряків у незаконному перетині свого кордону. Україна це відкидає і наполягає, що їхній статус - військовополонені.

НАТО, США й низка країн Європи різко засудили інцидент із захопленням трьох кораблів ВМС України і моряків у районі Керченської протоки. Після цих подій в низці регіонів України до 26 грудня запровадили воєнний стан. Київ закликає Євросоюз посилити санкції щодо РФ у зв'язку з її агресією в акваторії Чорного моря. 

У США ухвалили резолюції проти агресії в Керченській протоці і будівництва "Північного потоку-2"

У США ухвалили резолюції проти агресії в Керченській протоці і будівництва "Північного потоку-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація