МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Анголи через спалах холери та малярії

МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Анголи через спалах холери та малярії

Фото: pixabay.com

У разі виявлення захворювання громадянам України потрібно негайно звернутися за отриманням медичної допомоги.

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Анголи через спалах холери та збільшення кількості хворих на малярію.

Про це йдеться на сайті МЗС.

Тим українцям, які вже перебувають в Анголі, МЗС радить виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб.

В Ємені від холери померли майже 2 тисячі людей

В Ємені від холери померли майже 2 тисячі людей

З кінця грудня 2017 року у провінції Уіже Анголи зафіксовано 374 випадки захворювань на холеру, з яких 9 - з летальним наслідком; з 31 грудня 2017 р. по 8 січня 2018 р. зареєстровано 350 випадків захворювань на малярію, з яких 7 - з летальним наслідком.

У разі виявлення захворювання громадянам України потрібно негайно звернутися за отриманням медичної допомоги, наголосили в МЗС.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, громадянам України рекомендують невідкладно звертатися до Посольства України в Республіці Ангола за номером телефону: (00244) 222-71-68, на адресу електронної пошти: emb_ao@mfa.gov.ua або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, що раніше Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародне співтовариство не допустити голоду в охопленому посухою Сомалі і зробити усе можливе для приборкування спалаху холери.

Повʼязані теми:

Наступна публікація