МЗС РФ гнівно відреагувало на розслідування Bellingcat щодо МН 17: "Вкидання і фальшивка"

МЗС РФ гнівно відреагувало на розслідування Bellingcat щодо МН 17: "Вкидання і фальшивка"

MH17 / Фото: Reuters

Докази назвали "мутними".

У МЗС РФ викликало подив розслідування групи Bellingcat про причетність російських військових до збиття малайзійського "Боїнга" MH17.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає прокремлівське агентство Russia Today.

"У російської сторони викликає подив те, як ЗМІ Нідерландів, у тому числі близькі до уряду, поширюють вкидання британської організації під назвою Bellingcat з приводу причетності російського керівництва до загибелі авіарейсу МН17 в липні 2014 року в небі над Донбасом", - сказала вона.

Захарова стверджує, що як докази дослідники надають "якісь мутні фотознімки незрозумілого походження, тиражуються посилання на записи якихось телефонних переговорів і листування в соціальних мережах невстановлених осіб".

В МЗС РФ звинуватили Bellingcat в тому, що дослідники "самі писали фальшивки і скидали їх".

Примітно, що російське зовнішньополітичне відомство відреагувало на докази британських фахівців лише за два тижні після оприлюднення.

У лютому міжнародна дослідницька група Bellingcat оприлюднила розслідування причетність російських військових до збиття малайзійського "Боїнга" MH17. Згідно з інформацією авторів документа, "Бук", з якого збили літак MH-17, доставили до української кордону бійці другого дивізіону 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська.

Водночас Деніель Ромейн – один з авторів доповіді - заявив про те, що зенітну установку "Бук" навряд чи відправили на Донбас без відома президента РФ Володимира Путіна.

Експерти назвали підозрюваних в атаці на MH-17

Експерти назвали підозрюваних в атаці на MH-17

Повʼязані теми:

Наступна публікація