МЗС РФ викликало тимчасового повіреного у справах України, аби той відповів за "провокації"

МЗС РФ викликало тимчасового повіреного у справах України, аби той відповів за "провокації"

Представник МЗС РФ Марія Захарова / Фото: Reuters

Там говорять про нібито сплановані "агресивні дії" української сторони.

26 листопада МЗС Росії викликало тимчасового повіреного у справах України в РФ Руслана Німчинського через конфлікт у Керченській протоці.

Про це повідомила  офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає Интерфакс.

"Сьогодні в міністерство закордонних справ Російської Федерації буде викликаний тимчасовий повірений у справах України в РФ", - сказала Захарова в ефірі телеканалу "Росія-24".

За її словами, приводом для цього виклику є нібито "агресивні і провокаційні дії української сторони".

Захарова стверджує, що "йдеться не просто про недотримання Україною правових норм, а про сплановану провокацію і агресивні дії". На її думку, ця "провокація" і "весь комплекс провокаційних дій" нібито готувалися заздалегідь.

У Керченський порт доправили захоплені українські судна

У Керченський порт доправили захоплені українські судна

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" та двом катерам "Бердянськ" та "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером та навіть вдались до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них та захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків.

Через напад російського флоту РНБО одноголосно запропонувала президенту запровадити воєнний стан в Україні. Порошенко вернеться до Верховної Ради, щоб проголосувати за таке рішення. Також Україна ініціювала позачергове засідання Ради Безпеки ООН.

ТСН.ua веде текстовий онлайн конфлікту в  Керченській протоці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація