МЗС РФ: всі рішення щодо заходів у відповідь Лондону прийняті - росЗМІ

МЗС РФ: всі рішення щодо заходів у відповідь Лондону прийняті - росЗМІ

Фото: pixabay.com

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявляв, що Кремль може в будь-яку хвилину» оголосити про заходи у відповідь на висилку з Великобританії російських дипломатів.

Всі рішення щодо заходів у відповідь Лондону прийняті, Великобританію про них повідомлять найближчим часом. Про це повідомила ТАРС офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

«Всі рішення російською стороною прийняті і найближчим часом будуть доведені до британської сторони, так і до громадськості», — сказала вона.

Раніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявляв, що Кремль може в будь-яку хвилину» оголосити про заходи у відповідь на висилку з Великобританії 23 російських дипломатів. Він зазначав, що кроки російської сторони будуть повністю відповідати інтересам країни».

МЗС Британії вважає, що наказ отруїти Скрипаля міг дати особисто Путін

МЗС Британії вважає, що наказ отруїти Скрипаля міг дати особисто Путін

Нагадаємо, 14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну. Також Британія скликала термінове засідання ради безпеки ООН для обговорення питання про отруєння Скрипаля.

5 березня BBC повідомила, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався до поліції із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер 2006 року в результаті отруєння полонієм.

Сергій Скрипаль до 1999 року служив у Головному розвідувальному управлінні РФ, після чого вийшов на пенсію у званні полковника. 2004-го його затримали за підозрою в шпигунстві на користь Великої Британії і через два роки засудили до 13 років позбавлення волі. Скрипаль був визнаний винним у тому, що від 1995-го передавав Секретній розвідувальній службі Великої Британії дані про співробітників російської розвідки, які працювали під прикриттям в Європі.

2010 року Скрипаль та ще троє засуджених у Росії були помилувані, після чого їх обміняли на десятьох агентів російської розвідки, розкритих у США. Після обміну Сергій Скрипаль став жити у Великій Британії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація