МЗС Росії повернув Україні без розгляду ноту протесту через візит Путіна до анексованого Криму

МЗС Росії повернув Україні без розгляду ноту протесту через візит Путіна до анексованого Криму

Фото: pixabay.com

Там вкотре намагаються наголосити, що півострів начебто "назавжди" увійшов до складу РФ.

Міністерство закордонних справ Росії не розглядало та повернуло Україні ноту протесту у зв’язку із візитом президента РФ Володимира Путіна до анексованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Там закликали українську владу "визнати реальність того", що жителі Криму у 2014 році зробили свій "історичний вибір".  Окрім цього, в російському МЗС вважають, що "Крим і Севастополь сьогодні і назавжди - це російська земля".

"Що ж до згаданої в заяві МЗС України ноти протесту, спрямованої МЗС Росії, то ми подібні ноти повертаємо без розгляду і реакції. Хотіли б підкреслити, що ані МЗС України, ані хто б то не був, не мають права вказувати російському керівництву, коли і як вибудовувати графік відвідування регіонів у власній державі", - заявили в російському МЗС.

Нагадаємо, 17 березня Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через черговий неузгоджений із Україною візит російського президента Володимира Путіна до окупованої Російською Федерацією території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також передало ноту протесту російському зовнішньополітичному відомству.

Як відомо, у березні 2014 року в Криму провели псевдореферендум, під час якого переважна більшість кримчан нібито висловилися за незалежність півострова і приєднання до складу Росії. Його результати не визнали ні Україна, ні більшість країн-членів ООН. 18 березня 2014 року в Москві оголосили про входження Криму до складу РФ. Документ про приєднання Путін підписав з самопроголошеною владою півострова. Низка країн виступили з засудженням окупації Криму і закликали Росію відновити територіальну цілісність України в її колишніх кордонах.

П'ять років без Криму: ТСН зібрала ексклюзивні кадри та болісні спогади очевидців

П'ять років без Криму: ТСН зібрала ексклюзивні кадри та болісні спогади очевидців

Повʼязані теми:

Наступна публікація