МЗС Росії заявило про затримання свого громадянина у США

МЗС Росії заявило про затримання свого громадянина у США

Фото: Getty Images

Це сталося ще 29 грудня.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про затримання громадянина РФ Дмитра Макаренка на Північних Маріанських островах (США).

Відповідна заява опублікована на сайті відомства.

"Підтверджуємо повідомлення ЗМІ про арешт російського громадянина на Північних Маріанських островах (США). Наш співвітчизник Дмитро Вікторович Макаренко, 1979 р.н., прибув на о. Сайпан 29 грудня разом з дружиною, неповнолітніми дітьми та літніми батьками. Він був затриманий співробітниками ФБР в аеропорту відразу після прильоту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після затримання його етапували до штату Флорида. У МЗС Росії підкреслюють, що дізнались про затримання не від офіційних органів США, а від близьких Макаренка, що суперечить Консульській конвенції.

За даними ЗМІ, Макаренка затримали і згодом заарештували за підозрою у відмиванні коштів та незаконному продажі військової продукції.

Нагадаємо, 31 грудня стало відомо, що в Москві співробітники ФСБ затримали громадянина США Пола Вілана. Його звинуватили у шпигунстві та арештували на два місяці. Родина Вілана ці звинувачення відкидає та розповідає, що той поїхав до Росії, щоб відвідати весілля свого колишнього колеги.

Через певний час стало відомо, що Пол Вілан виявився громадянином не тільки США, але і Великої Британії. До вечора ЗМІ розповіли, що він має також паспорти Канади та Ірландії. Вілан вже попросив допомоги у всіх країн, громадянином яких є.

Повʼязані теми:

Наступна публікація