На американській базі в Антарктиді померли двоє людей

На американській базі в Антарктиді померли двоє людей

Фото: Reuters

Причина їхньої смерті невідома.

На базі США Мак-Мердо, яка розташована в Антарктиді, знайшли тіла двох працівників.

Про це з посиланням на Національний науковий фонд США повідомляє Reuters.

Зазначається, що вони померли внаслідок нез’ясованих обставин. Один із працівників загинув на місті, інший – в госпіталі бази Мак-Мердо. Вони були спеціалістами із пожежної безпеки та проводили профілактичне обслуговування будівлі, де розташований генератор для радіопередавача.

За словами речника наукового фонду США, офіційне розслідування лише починається, але, найімовірніше, обидва працівники загинули внаслідок нещасного випадку. Їх знайшов непритомними пілот гелікоптера, який пролітав поруч. Він побачив дим, що валив із будівлі, і вирішив приземлитися, щоб  перевірити ситуацію.

Американська база Мак-Мердо є однією із найстаріших і найбільших в Антарктиді. Влітку там проживає близько тисячі осіб, а взимку – 250. Вона розташована на територіях, які своїми оголосила Нова Зеландія.

Нагадаємо, 9 жовтня на російській полярній станції Беллінсгаузен в Антарктиді інженер всадив ніж у груди зварювальника, бо той постійно псував йому насолоду від читання. Повідомляється, що 55-річний інженер Сергій Савицький та 52-річний зварювальник Олег Белогузов проводили суворі самотні роки в Антарктиді за книжками. Савицького розлютило, що Белогузов постійно розповідає йому кінцівки книг. В один з таких разів інженер не витримав і схопився за ніж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація