На аукціоні за шалені гроші продали ймовірну записну книжку Гітлера із номерами його поплічників

На аукціоні за шалені гроші продали ймовірну записну книжку Гітлера із номерами його поплічників

Фото: Getty Images

У книзі записані від руки понад 200 телефонних номерів, серед власників яких є і високопоставлені керівники Третього рейху. 

Записна книжка, яка ймовірно належала Адольфу Гітлеру, із адресами і телефонними номерами була продана на аукціоні Henry Aldridge and Son у Великобританії за 33 тисячі фунтів.

Про це повідомляє Daily Mail.

Зокрема, у книзі записані від руки понад 200 телефонних номерів, серед власників яких є і високопоставлені керівники Третього рейху Генріх Гіммлер, Йосип Геббельс, Рудольф Гесс, Герман Герінг, Йоахім фон Ріббентроп, Рейнхард Гейдріх, Альберт Борман та інші.

Окрім того, у книзі є телефонні номери особистого архітектора Гітлера Альберта Шпеєра та фотографа Генріха Гофмана, який познайомив Гітлера із його майбутньою дружиною Євою Браун.

"Це унікальний фрагмент історії, який пропонує як історикам, так і колекторам доступ до небаченої раніше інформації, що стосується найвищих ешелонів одного з найбільш злих режимів в сучасній історії", - сказав аукціоніст Ендрю Олдрідж. 

Нагадаємо, британські мисливці за скарбами виявили біля берегів Ісландії на німецькому вантажному кораблі часів Другої світової війни ящик з золотом, який міг належати нацистам і вартість якого може скласти до ста мільйонів доларів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація