На Багамах розбився відомий мільярдер і вугільний магнат. Трагедія трапилася напередодні його дня народження

На Багамах розбився відомий мільярдер і вугільний магнат. Трагедія трапилася напередодні його дня народження

Фото: Getty Images

Кріс Клайн розбився на вертольоті разом зі своєю донькою.

60-річний американський мільярдер і вугільний магнат Кріс Клайн загинув під час катастрофи вертольота в районі Багамських островів.

Як повідомляє CNN, аварія сталася 4 липня, коли вертоліт прямував з островів до міста Форт-Лодердейл в штаті Флорида.

Після того, як вертоліт злетів, він зник з радарів, а потім впав в Атлантичний океан. Всього на борту перебували семеро людей, зокрема 22-річна донька Клайна. Всі вони загинули.

Фото: Associated Press

Примітно, що трагедія сталася напередодні дня народження Клайна – 5 липня йому мав виповнитися 61 рік. Співчуття у зв'язку із загибеллю підприємця висловили губернатор штату Джим Джастіс, а також суддя Верховного суду Західної Вірджинії Еван Дженкінс.

"Сьогодні ми втратили суперзірку WV [Західної Вірджинії – ред.], а я втратив дуже близького друга", – сказав губернатор Західної Вірджинії Джим Джастіс.

Водночас, за словами Дженкінса, штат втратив філантропа, який пожертвував на кілька програм. "Його самовіддана і щедра підтримка програм і проектів по всьому штату поліпшила життя багатьох жителів Західної Вірджинії", – зазначив він.

"Історія його життя – важка робота, любов до родини, а також підтримка і турбота про інших. Мої глибокі співчуття його родині", – додав Дженкінс.

Вугільний бізнес

Фото: Getty Images

Крістофер Клайн – відомий вугільний магнат, промисловець і філантроп зі штату Західна Вірджинія. За даними журналу Forbes, його статок оцінюється в 1,8 мільярда доларів.

У вугільній галузі також працювали його батько і дід. Клайн почав працювати шахтарем в 1980 році у віці 22 років, а через десятиліття заснував свою компанію з розвитку енергетики, Cline Group.

2014-го року він придбав вугледобувну компанію Foresight Energy і продав контрольний пакет акцій через рік за 1,4 млрд доларів.

2011-го Клайн пожертвував п'ять мільйонів доларів медичному факультету Західної Вірджинії.

2015-го році він пожертвував мільйон доларів для передвиборної кампанії Джеба Буша. У нього було два шлюби, які закінчилися розлученням, і четверо дітей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація