На білорусько-польському кордоні помер 14-річний курд — ЗМІ

На білорусько-польському кордоні помер 14-річний курд — ЗМІ

Фото: Lemmy Caution

Мігранти розповіли журналістам, що підліток помер від застуди. Своєю чергою Білорусь спростовує цю інформацію.

У польських ЗМІ з’явилася інформація, що у білоруському таборі мігрантів на кордоні з Польщею помер 14-річний хлопчик.

Про це пише oko.press.

Інцидент стався у таборі мігрантів поряд із переходом до Кузниці. Журналістам про подію повідомив іракський біженець на ім'я Раванд. За його словами, 14-річний курд помер від застуди. Чоловік стверджує, що білоруські прикордонники доправили дитину до лікарні, однак урятувати життя підлітка не вдалося.

Невдовзі новину про смерть хлопчика виданню підтвердив інший мігрант. У Мережі з'явилося відео, де натовп мігрантів несе на ношах щось загорнуте у спальний мішок. Автори відео стверджують, що це тіло померлого підлітка.

Своєю чергою Білорусь спростовує цю інформацію.

"Вночі медики (білоруської — Ред.) прикордонної служби допомогли дитині, у якої було виявлено ознаки переохолодження. Поширена інформація про випадок загибелі серед біженців відповідає дійсності", — йдеться в повідомленні Прикордонного комітету Білорусі.

Як повідомляє Радіо Свобода, від 4 серпня до 29 жовтня на польсько-білоруському кордоні було зафіксовано щонайменше дев'ять випадків смерті серед мігрантів.

Нагадаємо, Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибувають до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагає мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю режиму Лукашенка на західні санкції.

10 листопада у німецькому Бундестазі запропонували відправити нелегалів з Білорусі до України.

Читайте також: 

Мігрантська криза: Україна посилює кордон із Білоруссю

Мігрантська криза: Україна посилює кордон із Білоруссю

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Повʼязані теми:

Наступна публікація