На каналі Міноборони РФ залякують Білорусь "карателями", які скинуть Лукашенка

На каналі Міноборони РФ залякують Білорусь "карателями", які скинуть Лукашенка

На каналі Міноборони РФ залякують Білорусь "карателями", які скинуть Лукашенка

скріншот з відео

Подібні висновки ведучий програми робить з буцімто отриманого ним листа від українського військового.

Ведучий програми "Новости. Главное" на телеканалі російського Міноборони "Звезда" Юрій Подкопаєв попереджає про провокації "українських карателів" у Мінську з метою повалення чинної там влади.

Подібні висновки ведучий зробив з буцімто отриманого ним листа свого "однокашника" - старшого офіцера ЗСУ, з яким він разом навчався у львівському військовому училищі.

"Мені лист тут надіслав однокашник з України. Злий, такий образливий, з погрозами. Знищую, пише, і буду знищувати всіх росіян і ваших дітей. Він, звичайно, не росіянами нас назвав, інакше. Звуть цього мого знайомого Олександр Ісаков. Він - старший офіцер збройних сил України. Сам себе називає білорусом", - розповідає ведучий.

За його словами, "Ісаков" просто у листі уточнює, що він білорус.

Ведучий впевнений, що автор листа попереджає його про серйозну провокацію, яку готують у Києві проти Білорусі.

"Цим хлопцям, які називають себе білорусами зараз, мабуть, зовсім нічим зайнятися. І Київ їх може використовувати в своїй брудній грі проти Мінська", - повідомляє він.

"Українська розвідка готується закидати своїх карателів з білоруським корінням в Мінськ. Для того щоб звалити чинну владу, і посадити в Білорусії прихильників Майдану. Вони будуть в груди себе стукати і називати істинними білорусами. Розумієте, яке віроломство я побачив між рядків мого однокашника. Моя справа - попередити Мінськ", - заявляє ведучий-пропагандист.

Нагадаємо, Європарламент ухвалив резолюцію з протидії ворожій пропаганді РосіїКрім того, в резолюції зазначається, що Росія "використовує фактор двосторонніх міждержавних відносин для роз'єднання членів спільноти". 

Відповідно до документа, основними інформаційними загрозами з боку Росії вважаються телеканал RT, фонд "Русский мир", агентство Sputnik і підвідомче російському МЗС федеральне агентство Росспівпраця.

Пізніше Путін прокоментував ухвалення резолюції з протидії російській пропаганді. "Хочу привітати журналістів RT та Sputnik за результативну роботу", - заявив він. Путін також заявив, що Росію "всі намагаються вчити демократії, проте заборони не найкращий спосіб для цього".

У Лаврова назвали "інформаційним злочином" резолюцію ЄС проти російської пропаганди. "Це злочин - за наявності реальної загрози тероризму, фундаменталізму, живильного середовища у вигляді націоналізму, ксенофобії, відводити погляд міжнародного співтовариства зовсім в інший бік", - заявила представник МЗС РФ Марія Захарова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація