На круїзному лайнері Diamond Princess з українцями зняли двотижневий карантин

На круїзному лайнері Diamond Princess з українцями зняли двотижневий карантин

Фото: Associated Press

Усі пасажири покинуть судно до 21 лютого.

На круїзному лайнері Diamond Princess, що стоїть в японському порту Йокогами, зняли двотижневий коронавірусний карантин.

Про це повідомляє The Japan Times.

Лайнер вже покинули приблизно 500 осіб, в основному це люди похилого віку, у яких не виявили коронавірус. Зазначається, що вони покинули порт на автобусах і таксі.

Пізніше на берег зійдуть люди з негативним результатом на вірус Covid-19, які перебували в одних каютах з хворими. Однак, ці пасажири будуть ще додатково перебувати 14 днів на карантині на суші.

Російські ЗМІ повідомили, що з лайнера зійшли дві росіянки без симптомів коронавірусу, яких зустріли російські дипломати. Вони поїдуть з Японії відоповідно до своїх планів. Ще 22 громадян РФ залишаються на Diamond Princess і покинуть судно у найближчі дні.

Також відомо, що на лайнері перебувають і 25 українців, які є членами екіпажу. Серед них у двох підтвердився коронавірус. Однак, наразі інформації, коли українці покинуть круїзний лайнер, немає.

Своєю чергою, пасажири, які вже зійшли на берег, опублікували відповідне відео. На ньому видно, як люди покидають судно зі словами: "Дякуємо Diamond Princess, ми будемо сумувати", а також "Привіт світ". Ще пасажири публікували фото листівок з подяками, які вони залишили членам екіпажу.

Раніше повідомлялося, що понад 300 пасажирів карантинного лайнера Diamond Princess вилетіли до США. До польоту допустили лише здорових громадян. 

Нагадаємо, круїзний лайнер Diamond Princess перебував на карантині поблизу порту Йокогами у Японії від 3 лютого. Менш ніж за тиждень він перетворився на черговий осередок спалаху нового коронавіруса з Китаю. 

Кількість інфікованих пасажирів станом на 18 лютого зросла до 542. Серед заражених - двоє українців. Загалом на борту перебувають 25 українців. Усі вони є членами екіпажу. 

Лайнер Diamond Princess, який є власністю британсько-американської компанії Carnival Corporation, вирушив у двотижневий круїз 21 січня. Він відплив з японського міста Йокогама і зупинявся у низці портів Японії, В'єтнаму, Тайваню та Гонконгу. 

На борту судна перебувало понад 3 711 осіб. З них 2 666 – пасажири, інші 1 045 – члени екіпажу. 

Грандіозна морська мандрівка Diamond Princess мала завершитися 3 лютого. Проте перед прибуттям до порту Йокогами судно зустріла берегова охорона. У одного з пасажирів, який висадився раніше у Гонконгу, виявили новий коронавірус з Китаю. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація