На міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті читали твори Сенцова

На міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті читали твори Сенцова

Фото: Reuters

Там також провели акцію біля російського стенду.

На одному з найбільших у світі книжкових форумів, який проходить у німецькому Франкфурті, читали твори українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Цьогоріч ярмарка присвячена правам людини, адже це 70-а річниця проведення заходу. Разом тим 70 років тому Генеральною асамблеєю ООН було ухвалено Декларацію з прав людини. Українці на форумі вимагали звільнення Олега Сенцова.

Захід відвідав і уповноважений президента з питань кримських татар Мустафа Джемілєв. Він переконаний, що Сенцов вчинив правильно, припинивши голодування.

Твори Сенцова прочитали на Міжнародному книжковому ярмарку у Німеччині

Твори Сенцова прочитали на Міжнародному книжковому ярмарку у Німеччині

"Я зітхнув з полегшенням, і є надія що він вийде живим. Такі люди нам, українцям, потрібні. Ми будемо далі боротися за нього", - сказав він.

Такої ж думки і член Європарламенту від Німеччини МІхаель Галер.

"Олег Сенцов повинен жити для України, а не вмирати для Путіна. Він кандидат на отримання премії Сахарова. Фракція Європейської народної партії у Європарламенті підтримує його кандидатуру, він найбільше заслуговує на цю відзнаку", - сказав парламентар.

Під час ярмарки кілька десятків людей підійшли до російського стенду, де підняли плакати з написами "Врятуйте Сенцова". Представники РФ на форумі робили вигляд, що нічого не помітили. Росія не цурається делегувати на ярмарку таких одіозних письменників, як Захар Прілєпін, який відкрито воював проти українців на боці проросійських бойовиків. 

Кореспондент Наталя Фібріг.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація