На пост Мей претендують вже семеро британських політиків

На пост Мей претендують вже семеро британських політиків

Фото: Associated Press

Мей йде у відставку 7 червня.

Після відставки Терези Мей бажання стати прем'єр-міністром і лідером Консервативної партії виявили вже сім британських політиків, пише Deutshce Welle.

Одним з перших про намір обійняти пост Терези Мей оголосив екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон. Саме на його кандидатуру більшість букмекерів поки що ставлять ставки.

Про висування заявив колишній міністр з питань виходу Великої Британії з Євросоюзу Домінік Рааб. Він обіцяє "боротися за більш справедливу угоду по Brexit".

Про прем'єрські амбіції заявив екс-лідер Палати громад британського парламенту Андреа Лідсом. Вона обіцяє привести країну до світлого майбутнього, оскільки має необхідний для цього досвід.

Про вступ у гонку заявили міністр з питань міжнародного розвитку Рорі Стюарт і міністр охорони здоров'я і соціальних справ Метт Хенкок. Вони обоє - противники жорсткого Brexit.

Претендентами також є екс-міністр праці і пенсій Естер Маквей і міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей 24 травня оголосила про свою відставку. За її словами, вона спочатку залишить посаду лідера Консервативної партії від 7 червня, а згодом і прем'єра країни.

Раніше Тереза Мей заявила, що піде з посади голови уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем у листопаді.

 

Тереза Мей завжди жалкуватиме, що їй не вдалося вивести Британію з Євросоюзу

Тереза Мей завжди жалкуватиме, що їй не вдалося вивести Британію з Євросоюзу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація